В ООН погрожують світовою катастрофою у разі продовження війни в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В ООН погрожують світовою катастрофою у разі продовження війни в Україні

В ООН погрожують світовою катастрофою у разі продовження війни в Україні
Джерело:  online.ua

За словами директора Всесвітньої продовольчої програми ООН Девіда Бізлі, світу загрожує справжнє пекло у разі продовження війни РФ проти України.

Джерело:  The Guardian

Світу загрожує гуманітарна катастрофа через війну в Україні 

Ще до української кризи ми зіткнулися з безпрецедентною глобальною продовольчою кризою через СOVID-19 і зростання цін на пальне. Тоді ми думали, що гірше вже бути не може, але ця війна руйнівна. Це дуже, дуже лякаючий час… Нам загрожує пекло на землі, якщо ми не відповімо негайно. Найкраще, що ми можемо зробити прямо зараз, — це покласти край цій чортовій війні між Росією та Україною та відкрити порти, - зазначає Бізлі.

За його словами, якщо проблема блокуванння українських портів кремлівською окупаційною армією не буде вирішена, це призведе до голоду, дестабілізації та масової міграції.

Бізлі зазначив, що після економічної кризи 2007-2009 років у 48 країнах світу спалахнули заворушення, оскільки ціни на сировинні товари та інфляція зросли, а економічні фактори, які ми маємо сьогодні, "набагато гірші, ніж ті, які ми спостерігали 15 років тому".


Фото - facebook.com/uspa.gov.ua

Представник ООН також наголосив, що наразі вже можна спостерігати заворушення в Шрі-Ланці та протести в Тунісі, Пакистані та Перу, а також дестабілізацію ситуації  в Буркіна-Фасо, Малі та Чаді.

Україна щороку вирощує достатньо продуктів, щоби нагодувати 400 мільйонів людей - 42% світової соняшникової олії, 16% кукурудзи та 9% пшениці. ООН отримує 40% пшениці для своїх програм надзвичайної продовольчої допомоги з України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?