В ООН порахували кількість бідних людей у світі
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ООН порахували кількість бідних людей у світі

ООН
Бідність

З нагоди Міжнародного дня боротьби за ліквідацію бідності в ООН зазначили, що результатами останніх досліджень, бідними вважаються більше мільярда людей на планеті. 

Головні тези:

  • Бідними вважається більше мільярда людей на планеті, з них 455 мільйонів осіб проживають у країнах з активними або замороженими збройними конфліктами.
  • 34,8% населення країн з війнами проживають у бідності, в мирних країнах цей показник втричі менший і становить приблизно 10,9% громадян.
  • У світі загалом 27,9% дітей проживають у бідності, у той час як кількість дорослих в аналогічних умовах дорівнює 13,5%.
  • 828 мільйонів людей не мають змоги отримати належні санітарні умови, 886 мільйонів осіб вимушені проживати у непридатному житлі.
  • ООН вважає Афганістан країною з найвищим рівнем бідності; кількість бідних у цій країні зросла на 5,3 мільйона з 2015 по 2023 рік.

Що відомо про масштаби бідності у світі

За інформацією ООН, в умовах бідності наразі проживає 1,1 млрд людей. При цьому з них 455 мільйонів осіб проживають у країнах з активними або замороженими збройними конфліктами.

Аналіз ООН охоплює період останніх 10 років. У дослідженні було проаналізовано ситуацію із рівнем добробуту у 112 країнах світу із загальним населенням у 6,3 млрд людей.

У додатковому аналізі ООН також розглядаються ще 20 країн.

В ООН заявили про проживання понад мільярда людей на планеті в умовах бідності
Бідність

За результатами дослідження:

  • у країнах, де тривають війни 34,8% населення проживає у бідності;

  • у мирних країнах у злиднях проживає втричі менше — орієнтовно 10,9% громадян.

При цьому, за даними ООН, спостерігається зниження рівня бідності у 76 країнах.

Серед країн, які постраждали внаслідок збройних конфліктів, фіксують проблеми:

  • 25% від людей, що належать до бідної частини населення не мають доступу до електрики;

  • 20,8% — відчувають проблеми з харчуванням;

  • 17,7% — не мають доступу до дитячої освіти.

Рівень дитячої смертності у країнах, що постраждали від конфліктів сягає 8%.

Підкреслюється, що найбільш вразливими в умовах проживання в бідності є діти. У світі загалом 27,9% дітей проживають у бідності, тоді як кількість дорослих в аналогічних умовах дорівнює 13,5%.

Що відомо про кількість людей у світі за межею бідності

828 мільйонів людей не мають змоги отримати належні санітарні умови. А 886 мільйонів осіб вимушені проживати у непридатному житлі.

Саме Афганістан ООН вважає країною з найвищим рівнем бідності. З 2015 по 2023 рік кількість людей, що належать до бідних у цій країні зросла на 5,3 мільйона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?