В ООН розкрили головний чинник відновлення масового туризму
Категорія
Світ
Дата публікації

В ООН розкрили головний чинник відновлення масового туризму

В ООН розкрили головний чинник відновлення масового туризму
Джерело:  online.ua

Експерти Організації Об’єднаних Націй згадали масову вакцинацію проти коронавірусу COVID-19 як найголовніший чинник у процесі відновлення світового туризму.

Джерело: ВТООН

За висновками фахівців світового рівня, йдеться, утім, не тільки про вакцинацію. Для повноцінного та всеосяжного відновлення галузі необхідно впровадження цифрових технологій.

“Ті напрямки, де рівень вакцинації вище, і де уряди здатні працювати разом над узгодженими правилами, мають більше можливостей для відновлення туризму”, - говориться у звіті ВТООН.

Зазначається, що відмінності стосовно обмежень на поїздки зберігаються поміж регіонами. наприклад, залишаються повністю закритими близько 70% напрямків Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Водночас у Європі закриті лише 13%, у Північній та Південній Америках до 20%, на Близькому Сході до 31%, а на африканському континенті близько 19%.

Більшість випадків обмежень на поїздки залишається чинною навіть стосовно людей, які пройшли повністю вакцинацію проти коронавірусу (дві дози затвердженої вакцини чи одна доза американським препаратом Johnson&Johnson). Передбачається, що ситуація буде суттєво змінюватися вже найближчими місяцями.

“Уряди відіграють важливу роль у відновленні і відновленні туризму за допомогою співпраці, використання даних і цифрових технологій”, - цитують у звіті коментар генерального секретаря організації Зураба Пололікашвілі.

В цілому на початок липня 20212 року у світі лише три країни повністю відкрилися для туристів без жодних обмежень. У переліку наразі - Албанія, Коста-Ріка, а також Домініканська республіка.

Також з 1 червня цього річ близько 29% усіх туристичних напрямків світу залишаються повністю закритими на міжнародному рівні.

Безпосередньо в Україні проведено вже понад 3 мільйони щеплень, а офіційний Київ наразі чекає визнання сертифікатів з боку Євросоюзу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?