В ОП анонсували масштабне оновлення лікарень за Великим будівництвом
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП анонсували масштабне оновлення лікарень за Великим будівництвом

В ОП анонсували масштабне оновлення лікарень за Великим будівництвом
Джерело:  online.ua

В Офісі президента виступили з оголошенням про амбітні плани з оновлення потужностей всіх обласних лікарень в Україні, які обслуговують дорослих громадян і дітей.

Джерело: форум Україна 30

За словами заступника голови адміністрації Кирила Тимошенка, відповідні масштабні роботи заплановані як частина “Великого будівництва”. Передбачається, що на це виділять приблизно 20 мільярдів гривень з державного бюджету.

“Цього року у 36 лікарнях відбуваються різні реконструкції, ми це вже робимо. Але далі найголовніше – обласні лікарні. Це новий проєкт, який зараз проходить проєктно-кошторисну документацію і почнеться наступного року. Наше конкретне завдання: у кожній області реконструювати усі відділення, корпуси усіх обласних лікарень – однієї дитячої, однієї дорослої у кожному обласному центрі”, - наголосив заступник Андрія Єрмака.

Окрім безпосередньо реконструкції обласним лікарням нададуть нову медичну технику, а також за необхідністю обладнають гелікоптерні майданчики.

Наразі за програмою “Велике будівництво” в Україні продовжується масова реконструкція приймальних відділень у лікарнях. Тимошенко відзначив, що станом на кінець липня роботи проведені над 118 відділеннями, а інші 83 знаходяться на фінальній стадії.

“Говорячи далі про медичну інфраструктуру, згадаємо і про амбулаторії. За 2020-2021 роки ми відкрили 449 медичних амбулаторій у кожному куточку нашої країни. Цього року ми завершуємо роботи ще по 151 амбулаторії. Це саме та медична інфраструктура, яка є у селах, у маленьких ОТГ і так далі, щоб у людей був доступ до медицини у тому місці, де вони проживають”, - додав посадовець.

Велике будівництво Володимира Зеленського

Український президент оголосив про проведення відповідної програми, головна мета якої - відновлення важливих інфраструктурних об’єктів, а також об’єктів із найважливішим соціальним значенням по всій державі. Наприклад, йдеться про відновлення й спорудження доріг, аеропортів, лікарень та інших подібних проєктів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?