В ОП позитивно налаштовані щодо отримання F-16 від союзників
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП позитивно налаштовані щодо отримання F-16 від союзників

В ОП позитивно налаштовані щодо отримання F-16 від союзників
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, західні партнери нарешті розблокували питання щодо передачі Україні сучасних винищувачів F-16.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про перспективи отримання Україною F-16 від союзників 

За словами представника ОП, питання щодо передачі винищувачів Україні має три складові.

По-перше, є ініціатива Нідерландів про те, що вони готові передати Україні літаки F-16. Так, для певних завдань, для того, щоб ми остаточно закрили небо, бо це дуже ефективно, нам безумовно потрібні будь-які сучасні літаки. Не лише МіГи та "Сушки", але, в тому числі, F-15 і F-16, - зазначив Подоляк.

Радник керівника ОП звернув увагу на те, що США дали зрозуміти, що не перешкоджатимуть союзникам у передачі Україні винищувачів у разі такого рішення.

І третя складова, за словами радника, це логістичні переговори - коли і скільки літаків ми отримуємо.

Подоляк підкреслив, що не любить прогнозів чи оцінок, але сьогодні вже можна заявити, що питання надання винищувачів Україні розблоковане.

У той же час, за словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, винищувачі F-16 могли б закрити частину неба від ракетних атак злочинної армїі РФ.

За його словами, F-16 навряд чи зможуть збивати ракети, які летять по балістичній траєкторії, але крилаті ракети "могли б бути хорошими цілями для таких літаків".

Він також підтвердив, що американські винищувачі можуть закрити частину повітряного простору України.

Це так і є у всіх країнах світу, що більшість країни перекривається саме авіаційними підрозділами. Є літаки, які стоять на бойовому чергуванні, і якщо з'являється загроза, вони піднімаються в небо і вилітають перехоплювати ракети, - зазначив Ігнат.

Він додав, що засоби ППО захищають більш локальні об'єкти - військові аеродроми, критичну інфраструктуру, урядові будівлі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?