В ОП відреагували на скандальні заяви Саркозі щодо територіальних поступок України Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП відреагували на скандальні заяви Саркозі щодо територіальних поступок України Росії

В ОП відреагували на скандальні заяви Саркозі щодо територіальних поступок України Росії
Джерело:  online.ua

Експрезидент Франції Ніколя Саркозі цинічно виступив за територіальні поступки України Росії для врегулювання розв'язаної Кремлем злочинної війни. В ОП різко відповіли на заяви французького політика.

Джерело:  Le Figaro

Що відомо про скандальні заяви Саркозі щодо територіальних поступок 

Саркозі, зокрема, заявив, що Україна має зберігати нейтральний статус та нібито не дратувати кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна.

Ми боролися проти вступу України та Грузії в НАТО попри тиск США. … Україна є мостом між Заходом і Сходом, має залишатися ним, - відверто заявив колишній французький президент.

При цьому він застеріг від сприйняття його слів, як образи, оскільки нейтральний статус України, на його думку, має підтримуватись міжнародною угодою із надзвичайно потужними гарантіями безпеки.

Крім цього, політик виступив за проведення міжнародних ратифікованих референдумів, які мали б визначити, чи нині окуповані території України мають залишитися під контролем Москви.

Відповідь України 

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, Саркозі має фантастичну кримінальну логику та виправдовує злочинну агресію Кремля проти України.

Саме заохочення західними лідерами злочинних планів Путіна щодо захоплення чужих земель у 2008 і особливо у 2014 році сприяло початку повномасштабної агресії в Європі та масовому вбивству українців. Заохочення Саркозі є прямою співучастю в багаторічному злочині, - зазначив представник ОП на власній сторінці.

Подоляк закликав Саркозі не заохочувати РФ пропозиціями "землі в обмін на мир".

Не можна торгувати чужими територіями, тому що ти когось боїшся або тому, що дружиш зі злочинцями. Території Криму та Донбасу є безумовними територіями України, а тому єдиний спосіб реально припинити війну – це повернути на ці території міжнародне право. Це означає лише одне – Росія має програти. Має бути менше провокацій, менше суперечливих заяв, менше спонукань до злочинів, - наголосив представник ОП.

Радник голови ОПУ також звинував Саркозі у тому, що він "свідомо брав участь у злочинній змові з метою захоплення Росією українських територій і подальшої організації масштабного геноциду та війни".

Читайте також: 

  • НАТО буде підтримувати Україну до переможного кінця — Столтенберг;

  • У НАТО вибачились за скандальну заяву щодо торгів суверенітетом України

  • Абсолютно незрозуміло. Данілов обурився через скандальну пропозицію НАТО щодо України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?