В ОП вказали на ключові ознаки початку розвалу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП вказали на ключові ознаки початку розвалу РФ

В ОП вказали на ключові ознаки початку розвалу РФ
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, розвал Росії є невід'ємним і невідворотним історичним процесом, який вже розпочався.

Джерело: "Аргумент"

Що відомо про ознаки початку розвалу РФ 

Подоляк зазначив, що незважаючі на федеративний устрій і незличенні примусові переміщення різноманітних етнічних верств населення, російська влада так і не змогла сформувати єдину націю.

За рахунок того, що депортують народи, розмивають структуру суспільства, як такого, прибирають корінні народи з тих територій, де вони дійсно є автентичними і надсилають туди, в основному, "варягів. Це буде природний історичний процес, коли деякі території будуть йти, адже за етнічною ознакою вони абсолютно несинхронізовані з Москвою, Пітером і так далі, - пояснює радник керівника ОП.

На думку Подоляка, ще одним ключовим елементом, що наближує розвал сучасної Росії, є авторитаризм влади.

У підсумку, через відсутність мінімально розвинених інститутів демократій, в критичний момент це стане найслабшим місцем РФ.

Подоляк підкреслює, що тривалий час Росія затверджувала себе на світовій арені за рахунок зовнішнього страху, який розганявся війнами та терором, а також за рахунок підкупу окремих чиновників в інших країнах.

Ось ці два інструменти на якийсь час у Росії зникнуть, а відповідно внутрішня авторитарна архітектура теж зникне, тому що буде, ще раз підкреслюю, слабка демократія. Ось в цей момент можуть відбутися відцентрові процеси в Росії, які є невід'ємними частинами історичного процесу, - наголосив Подоляк.

Україна не погодиться на переговори з Кремлем на невигідних умовах

Представник ОП впевнений, що Україна на чолі із президентом Володимиром Зеленським ніколи не погодиться на принизливі умови мирного врегулювання розв'язаної Кремлем злочинної війни.

Зараз, мені здається, Україна виглядає зовсім інакше, українське суспільство виглядає зовсім інакше і викликає захоплення у всьому світі. У світі розуміють, що суспільство такого типу, настільки мобілізоване і настільки готове вмирати за свої цінності, гідне усілякої поваги і підтримки, - підкреслив Подоляк.

За його словами, президент Володимир Зеленський має природній талант викликати прихильність до себе з боку інших людей, зокрема лідерів інших країн, що виявилося вкрай важливо для України в поточній ситуації.

Довірчі відносини на рівні лідерів держав – це і є запорука того, що ми маємо вже побудовану систему протиракетної оборони і постійно наростаючі поставки зброї, і те, що ми вже переходимо до обговорення поставки F-16, - пояснює представник ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?