Вчені виявили нові клітини, які сприяють розвитку невиліковних хвороб
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені виявили нові клітини, які сприяють розвитку невиліковних хвороб

Вчені виявили нові клітини, які сприяють розвитку невиліковних хвороб
Джерело:  online.ua

Дерматологи та лікарі більш широкого спектра з Сінгапуру і Японії зробили відкриття, що дозволяє пояснити причину виникнення таких важких шкірних хвороб, як псоріаз або дерматит. Їх відкриття дозволить почати більш ефективне лікування захворювань цього спектру.

Джерело: Phys.org

Міжнародна група вчених і лікарів відкрила новий тип клітин, який сприяє запальним шкірним захворюванням, таким як атопічний дерматит і псоріаз.

Результати дослідження значимі для лікування псоріазу та інших хронічних захворювань шкіри, впевнені автори відкриття з Сінгапуру, Японії та інших країн.

Згідно з медичними даними, вищезгадані хронічні шкірні захворювання, характеризуються наявністю підтипів активованих Т-клітин. Вони характеризуються наявністю виділень прозапальних цітокінів в шкірі. Це сприяє стрімкому розвитку хвороби.

Наукові співробітники запевняють, що розуміння цих факторів є ключем до розробки ефективних методів лікування цих захворювань.

Під час проведення своїх недавніх досліджень, вчені використовували метод секвенування окремих РНК, задіявши його в поєднанні з цитометрією окремих клітин. Зразками для аналізу були здорові і уражені ділянки людської шкіри.

"Було виявлено збільшену кількість клітин мієлоїдних CD14 і DC3, які експресували IL1B і IL23A - цитокіни. Йдеться про уражені псоріазом ділянки шкіри піддослідних"

Завдяки цьому вдалося з'ясувати, що CD14 і DC3 можуть стати новими цілями терапії, за рахунок чого можливе відновлення методів лікування псоріазу.

"Ми очікуємо що це дослідження призведе до розробки нового методу лікування рефрактерних запальних шкірних захворювань", — сказав один з авторів нової роботи, професор Кенджи Кабашіма.

Зірки, що хворіють на псоріаз

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що зірка реаліті-шоу Кім Кардашьян відзняла коротке відео про те, як вона навчилась приховувати від фотографів важке захворювання шкіри – псоріаз. Відзнятий ролик вчора був опублікований в Instagram-аккаунті Кім.

Як можна побачити на відео, 38-річна дружина репера Кені Вест для приховування слідів псоріазу на ногах використовує тональний крем. Що цікаво, відео є не тільки таким, яке привертає увагу до проблем зі здоров’ям найвідомішої з сестер Кардашьян, але й рекламним. У своєму ролику Кім рекламує власну косметичну торгову марку KKW Beauty.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?