В оточенні Путіна не вірять в його здатність зберегти владу — директор ЦРУ
Категорія
Політика
Дата публікації

В оточенні Путіна не вірять в його здатність зберегти владу — директор ЦРУ

В оточенні Путіна не вірять в його здатність зберегти владу  — директор ЦРУ
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника ЦРУВільяма Бернса, російські провладні еліти непокояться через подальший розвиток подій в Росії, особливо після спроби заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. В оточенні Путіна вже не вірять в його змогу утримати владу в Росії.

Джерело:  Politico

Що відомо про загострення нестабільності в Росії 

Це воскресило деякі глибші питання: про судження Путіна, про його відносність відстороненості від подій і навіть про його нерішучість, - зазначає Бернс.

Глава ЦРУ підкреслив, що протягом дня, коли відбувався заколот Пригожина, він був переважно спрямований проти керівника Міноборони РФ Сергія Шойгу і глави Генштабу Валерія Герасимова.

Однак те, що підрозділи найманців ПВК "Вагнера" без перешкод подолали значну частину Росії, стало ударом для кремлівського диктатора.

Бернс порівняв це із необхідністю кремлівській верхівці взяти участь у відкритому обговоренні корумпованості російських еліт.

Я думаю, що багато в чому це виявило деякі істотні недоліки системи, яку побудував Путін. Навіть якщо не брати до уваги заколоту, вторгнення РФ в Україну показало багато слабкостей режиму, - зазначив глава ЦРУ.

За його словами, Путін врешті-решт знайде спосіб помститись Пригожину та ліквідувати його.

Якби я був Пригожиним, я не звільнив би свого дегустатора, - підкреслив Бернс.

Бернс оцінив контрнаступ ЗСУ

На переконання директора ЦРУ із посиланням на інформацію від розвідки США, українські військові мають всі шанси досягти значних успіхів під час контрнаступу протягом цього літа.

Бернс зазначив, що наразі злочинна армія РФ страждає від низки серйозних структурних недоліків.

Однак наразі, як підкреслив він, слабкості російські військові злочинці приховують за рахунок системи потужних оборонних укріплень.

Зокрема Бернс згадує низький моральний дух солдатів, погане командування і "безлад" серед російського політичного і військового керівництва.

Це буде важке завдання, але ми, як розвідувальне агентство, зробимо все можливе, щоб забезпечити таку розвідувальну підтримку і обмін даними, які допоможуть українцям домогтися прогресу, - підкреслив глава ЦРУ.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?