В РФ готують виставу про Сталіна "Чудесный грузин" — рятувати диктатора буде Бузова
Категорія
Світ
Дата публікації

В РФ готують виставу про Сталіна "Чудесный грузин" — рятувати диктатора буде Бузова

В РФ готують виставу про Сталіна "Чудесный грузин" — рятувати диктатора буде Бузова
Джерело:  online.ua

Керівництво МХАТ імені Максима Горького повідомило, що 11 і 12 червня на сцені театру відбудуться прем'єрні покази вистави "Чудесный грузин" про молодого Йосипа Сталіна. Одна з головних ролей у виставі дісталася скандальній російській співачці та телеведучій Ользі Бузовій.

Джерело: Інстаграм МХАТ ім. М. Горького

Що відомо про виставу "Чудесный грузин"

"Довгі роки молодість Сталіна була під грифом" секретно ". Тому МХАТ береться за гостру, провокаційну, небезпечну тему - молодість вождя", - саме так описує виставу пресслужба театру.

Режисер-постановник Рената Сотіріаді запевняє, що у цій виставі дуже мало художнього вимислу. Окрім того, вказано, що вона більше схожа на детектив.

За сюжетом молодий Сталін відправляється в Батумі, щоб "відновити там марксистський рух". Головне ж завдання вистави - показати особистість диктатора.

"Адже мало підняти архіви і розкрити правду про те, як в молоді роки цей "чудовий грузин" проводив теракти, йшов по головах, не шкодуючи товаришів і мирних громадян. Важливо ще зрозуміти причини і цілі його вчинків, моральні якості майбутнього "вождя народів", - йдеться в повідомленні.

За словами художнього керівника театру Едуарда Боякова, ця вистава розрахована на освічену людину, "яка замислюється про Сталіна, про Трампа, про Путіна, про де Голля, про Рузвельта".

У виставі буде "грати і співати" російська артистка Ольга Бузова. За це вона отримає майже 500 тис рублів.

Як стверджує Едуард Бояков, Бузова виконає роль Белли Шанталь, "співачки кабаре і корпоративів", яка за сюжетом стане шпигункою, «Мата Гарі - розумною, хитрою" і врятує Сталіна.

"І виникає якесь почуття, що ця смішна Белла - не така вже смішна. Цей перевертень мені здається дуже цікавим. І він ключ до внутрішнього стану Бузової: вона, мені здається, як реальний персонаж сама готова до трансформації і перетворення. У мене є абсолютна впевненість, що це крутий змістовний хід: сьогодні сенс там, де Бузова, як би це парадоксально не звучало", - заявив Бояков.

Скандальна російська співачка зізналася, що завжди мріяла зіграти в "серйозній виставі":

"Я стала акторкою в найпопулярнішому театрі в нашій країні. Я граю і співаю в новій постановці у МХАТі імені Горького. Ааа, мої хороші, пишу зараз цей текст, і плачу від щастя", - написала вона нещодавно.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?