В Росії вигадали новий спосіб боротьби з небезпечними школярами
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії вигадали новий спосіб боротьби з небезпечними школярами

В Росії вигадали новий спосіб боротьби з небезпечними школярами
Джерело:  online.ua

Останні моторошні події в Росії змусили владу країну знову замислитися про способи захисту мирного населення від школярів та студентів, які схильні до соціально небезпечної і деструктивної поведінки. Стало відомо, що влада РФ вирішила виявляти потенційних терористів за допомогою штучного інтелекту. 

Джерело: "24 канал"

В РФ штучний інтелект буде виявляти школярів, схильних до тероризму

"У цьому завданні допоможуть учнівські твори на вільну тему. Алгоритми будуть аналізувати письмові роботи, виявляючи заздалегідь визначені закономірності та патерни поведінки. На розробку проєкту планують виділити 1,7 мільярда рублів, однак остаточне рішення про це приймуть першого жовтня. Ним займеться некомерційна організація "Центр вивчення та мережевого моніторингу молодіжного середовища", - йдетьсся в повідомленні.

На переконання російських фахівців, цей спосіб може дати результат лише при аналізі творів за довгий період часу – йдеться про декілька років. Що важливо розуміти, у такий спосіб працюють лінгвісти-психологи, коли проводять судову експертизу. Щоб виявити психологічні особливості і нахили людини вони збирають її листи, публікації в соцмережах, щоб їх уважно вивчити та проаналізувати.

"Є ймовірність, що розроблене ПЗ видаватиме неточний результат, який далі будуть інтерпретувати вчителі або шкільні психологи. Юристи вважають, що для роботи такого програмного забезпечення потрібно внести зміни до законодавства. Крім того, кошторис називають завищеним у 2-3 рази", - пише виданняє.

Журналісти звертають увагу на те,що влада РФ навіть не планує досліджувати й боротися з причиною нападів на навчальні заклади, а просто має намір виявляти потенційних вбивць.

Що важливо розуміти, останній випадок стався 20 вересня, коли на території Пермського університету 18-річний Тимур Бекмансуров відкрив вогонь з вогнепальної зброї. Інцидент у Пермі призвів до 6 смертей і травм у 24 інших осіб. З них 19 людей отримали вогнепальні поранення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?