В Росії затримали терориста Гіркіна
Категорія
Політика
Дата публікації

В Росії затримали терориста Гіркіна

В Росії затримали терориста Гіркіна
Джерело:  online.ua

Російські силовики затримали терориста та пропагандиста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Арешт вже підтвердила дружина колишнього бойовика Мирослава Регінська.

Джерело: РосЗМІ

Що відомо про арешт Гіркіна 

За словами дружини терориста та пропагандиста, до квартири Гіркіна приїхали представники Слідчого комітету РФ. Саме вони затримали його.

Мене в цей час удома не було. Незабаром, за словами консьєржа, вони вивели мого чоловіка під руки і відвезли у невідомому напрямку, - зазначає Регінська.

Вона додала, що Гіркіну висунули звинувачення за ст. 282 КК РФ у екстремізмі.

Тим часом російські ЗМІ повідомляють, що затримання проводилося за заявою колишнього співробітника ПВК "Вагнера".

Зараз, як повідомляється, в квартирі терориста проводять обшук.

Що відомо про критику Гіркіним політично-військового керівництва РФ  

20 липня Стрєлков у своєму Telegram-каналі написав, що найманцям групи "Вагнер" нема чим хвалитися: втрати у війні проти України – "в 3/4 особового складу (з 78 тис – убито 22 + 40 тис поранених)".

Та за такі "Піррові перемоги" (які не мають, до того ж, ще й жодного стратегічного значення) в рядові командирів треба розжалувати. Повна професійна неспроможність, - заявляв Гіркін.

Ігор Гіркін-"Стрєлков" – колишній ФСБшник, який у 2014 році брав активну участь у боях за Слов'янськ і в захопленні влади в Донецьку. Він яро підтримує війну, але критикує військово-політичне керівництво. 1 квітня 2023 року Гіркін-Стрєлков разом із Павлом Губарєвим і Максимом Калашниковим створив "Клуб розсерджених патріотів".

18 липня телеграм-канал "Осторожно, новости" повідомив, що в Росії звинуватили в дискредитації російської армії соратника "Стрєлкова" – полковника у відставці Володимира Квачкова, який теж активно підтримує війну в Україні, але критикує чинну російську владу і керівництво міністерства оборони.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?