В США дорікнули Україні знанням деталей про угоду щодо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

В США дорікнули Україні знанням деталей про угоду щодо Північного потоку-2

В США дорікнули Україні знанням деталей про угоду щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах нагадали українському партнеру, що інформували Київ стосовно переговорів з Німеччиною, які були спрямовані на створення угоди для будівництва “Північного потоку-2”.

Джерело: Держдеп США

За словами спікера Держдепу Неда Прайса, Вашингтон провів із Києвом не менше десятка консультацій щодо майбутньої угоди.

“Що стосується українців, ми провели з ними більше десятка консультацій. Можу вам сказати, що вони були ознайомлені з вмістом цього пакета. Ці зустрічі були частими і тривали протягом багатьох тижнів”, - заявив він.

Дипломат звернув увагу на подальший виступ Вашингтона проти проєкту російського газогону - навіть в умовах створення відповідної згаданої угоди з німецьким урядом.

“Як ми завжди говорили — і повторимо нашу позицію і зараз: Адміністрація президента виступає проти “Північного потоку-2”... І ми проти цього, тому що вважаємо це поганою угодою. Ми думаємо, що це погана угода для Німеччини, ми думаємо, що це погана угода для наших партнерів, в кінцевому підсумку тому, ми розглядаємо це як потенційний інструмент, який Російська Федерація може використовувати проти наших партнерів”, - оголосив Прайс.

На рівні Держдепу було зазначено, що переговори з офіційним Берліном тривали для зниження ризиків, які створювало завершення “Північного потоку-2” для європейської енергетичної безпеки в цілому, безпосередньо для України та держав НАТО, які знаходяться ледь не на передовій конфронтації з Росією.

Україна та Північний потік-2

Лідери США та Німеччини обговорювали “Північний потік-2” під час візиту канцлерки Ангели Меркель до Вашингтону. Перш за все вони уклали спеціальну угоду, яка декларує підтримку України в умовах добудованого газогону.

Передбачається, що Білий дім і Берлін нібито введуть санкції проти РФ, якщо Москва намагатиметься тиснути на Київ завдяки газовому питанню. Також вони сприятимуть пролонгуванню контракту на транзит після 2024 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?