В США школярка зіпсувала тисячі наукових досліджень одним відео в TikTok
Категорія
Технології
Дата публікації

В США школярка зіпсувала тисячі наукових досліджень одним відео в TikTok

В США школярка зіпсувала тисячі наукових досліджень одним відео в TikTok
Джерело:  online.ua

Американській школярці Сарі Френк знадобилося лише одне відео, щоб зіпсувати майже 5 тисяч наукових досліджень. Відомо, що декілька місяців тому вона оприлюднила відео на своєму каналі в TikTok, в якому розповіла про новий спосіб заробітку. Проте цей, на перший погляд, звичайний ролик призвів до неочікуваних результатів.

Джерело: The Verge

Школярка із США зіпсувала тисячі наукових досліджень

"Ресурс Prolific.co використовують науковці для проведення різноманітних опитувань та досліджень, пов'язаних із поведінкою людини. Різноманітність аудиторії сайту дозволяє отримувати об'єктивні висновки. Все зіпсувало 56-секундне відео, яке подивилися понад 4 мільйони людей. У ньому Сара Френк розповідає про Prolific як про джерело додаткового заробітку – за проходження опитувань користувач отримує винагороду", - розповідають журналісти.

Після перегляду цього відео величезна кількість людей почали переходити на згаданий ресурс. Варто звернути увагу на те, що більшість з них – дівчата приблизно одного віку. Через це результати спотворилися, втративши свою різноманітність. Власникам платформи довелося визнати нерепрезентативними тисячі досліджень.

"У деяких опитуваннях спостерігався значний гендерний дисбаланс – 85 відсотків опитаних були жінками. Всього постраждали близько 4600 досліджень – це третина усіх проєктів на Prolific. Всі вони були припинені", - пише видання.

За словами американської школярки, вона навіть уявити не могла, що її відео спровокує такі серйозні проблеми для сервісу.

"Мені точно не спадало на думку, що відео вибухне. Я просто опублікувала його для своїх друзів і підписників, а не для того, щоб воно розповсюдилося. Я думаю, що воно стало популярним, бо сайт дійсно такий класний, і людям подобаються ефективні способи заробити гроші", - заявила дівчина.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?