В США винайшли новий препарат від хвороби Альцгеймера вперше за 30 років
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В США винайшли новий препарат від хвороби Альцгеймера вперше за 30 років

В США винайшли новий препарат від хвороби Альцгеймера вперше за 30 років
Джерело:  online.ua

Вперше за 30 років досліджень хвороби Альцгеймера американським вченим вдалося винайти метод лікування, який дає можливість уповільнити прогресування недуги на 27% протягом 18 місяців у порівнянні з плацебо.

Джерело: Reuters

Вчені винайшли новий препарат від хвороби Альцгеймера

Зазначається, що в США науковці та очільник фармацевтичних компаній нарешті щмогли дати новий поштовх для клінічних випробувань змішаних методів лікування, націлених на два характерні білки, пов’язані з хворобою.

В результаті досліджень вдалося дізнатися, що такі ліки від Альцгеймера, а саме комбінований препарат "Леканамаб", уповільнює зниження когнітивних функцій, проте, що важливо розуміти, його побічні ефекти ще викликають занепокоєння.

Учасниками дослідження стали 1 795 добровольців з ранньою стадією хвороби Альцгеймера. Препарат вводили пацієнтам кожні два тижні.

Наразі було зареєстровано два випадки смерті серед пацієнтів, які отримували "Леканемаб" у поєднанні з ліками для запобігання або видалення тромбів. Утім, аналітики галузі не очікують, що це завадить схваленню препарату регуляторними органами США. Очікується, що до початку січня 2023 року американський регулятор ухвалить рішення за заявкою виробників на пришвидшене схвалення препарата, - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що лише після цього компанії отримають можливість подати заявку на реєстрацію, що допоможе додати терапію у страховку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?