Вчені назвали простий спосіб порятунку людей від самотності
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали простий спосіб порятунку людей від самотності

Вчені назвали простий спосіб порятунку людей від самотності
Джерело:  online.ua

Науковці із Техаського університету в результаті масштабного дослідження дійшли висновку, що навіть звичайні телефонні розмови можуть допомогти людям почуватись значно щасливішими та врятувати від самотності. За їхніми словами, вистачить і 10 хвилин, головне – регулярність.

Джерело: JAMA Network

Вчені пояснили, що може врятувати людей від самотності

Дослідники звертають увагу на те, що ми доволі часто недооцінюємо важливість міжособистісних зв'язків, ігноруючи той факт, що контакти з іншими можуть творити справжні дива.

Так, нещодавно вчені з'ясували, що прості балачки по телефону суттєво зменшують відчуття самотності та тривоги.

Як відбувалося дослідження

Волонтери, як це було вказано в інструктажі, повинні були цілий місяць обдзвонювати 240 учасників цього дослідження.

"У перший тиждень волонтери дзвонили їм 5 разів, щодня, і розмова тривала трохи більше 10 хвилин. У всі наступні тижні вони зв'язувались з учасниками вже рідше, 2 – 5 разів, і розмовляли рівно 10 хвилини. Вони говорили на різноманітні теми, про ситуації у життя, побут, дехто навіть запитував, як справи у самих волонтерів. Кожного тижня учасники мали проходити контроль, щоб виміряти рівень тривоги, самотності та депресивного стану", - йдеться в повідомленні.

Після завршення дослідження вчені дійшли висновку, що загалом рівень самотності знизився аж на 20%.

За словами авторки дослідження Маніндер Калон, її команда поки не зрозуміла, як саме можна використовувати ці результати, однак визнає той факт, що короткі розмови по телефону дуже позитивно впливають на стан людей – і це неймовірно.

Окрім того, наголошується, що після такого місячного експерименту рівень тривоги учасників дослідження знизився більше ніж на 30%, а депресії – майже на 24%. Це також приголомшило вчених.

"Ці цифри були ще більш вражаючими, ніж зниження рівня самотності, тому що ми не очікували такого результату", - зізналася науковиця.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?