В столиці Латвії хочуть запровадити посаду нічного мера
Категорія
Світ
Дата публікації

В столиці Латвії хочуть запровадити посаду нічного мера

В столиці Латвії хочуть запровадити посаду нічного мера
Джерело:  online.ua

У ризькій міській раді Латвії винесли на обговорення ідею про створення спеціального поста нічного мера. Необхідність викликана актуалізацією рішення головних проблем нічного життя столиці Латвії. Серед них - недостатнє освітлення, безпека, вживання алкоголю і наркотиків, проституція і недоступність громадського транспорту.

Джерело:  Delfi.

Створення посади нічного мера може допомогти вирішити безліч проблем з цього спектру, вважають у міськраді. Він повинен буде контролювати нічні заходи і виступати як медіатор в регулюванні взаємовідносин між організаціями, залученими в нічне життя.

Нічна мерія повинна розробити стратегію часу, розпланувати нічну економіку, урізноманітнити заходи на свіжому повітрі і організувати їх там, де їх немає. Крім того, потрібно зробити так, щоб ночами було менш шумно, налагодити рух в нічні години і видати буклет "Рига вночі".

Нині нічне життя європейського міста приносить безліч проблем і при відсутності їх вирішення конвеєрними стають неконтрольоване вживання алкоголю і галасливі вечірки, йдеться в презентації, запропонованій депутатами. Але якщо нічне життя усвідомлено організовувати, вона стає різноманітнішим, більш повноцінним і безпечнішим.

"Люди не живуть в містах тільки вдень. Люди не тільки сплять ночами, а й працюють і розважаються. І якщо місто не надає їм таких можливостей, вони їх самі організовують. Це нам показав і літній випадок у Верманському парку. Люди хочуть насолодитися красою міста і соціалізуватися і в темний час доби, але, якщо такої можливості немає, можуть виникнути конфлікти між різними групами населення. Ми хочемо проявити ініціативу і зрозуміти, що можна робити в Ризі для поліпшення нічного часу в місті - в громадських місцях, економічної діяльності, а також в сферах культури, спорту, розваг і безпеки", - пояснила автор ініціативи і депутат Ризької думи Лайма Гейкін.

Вона зазначила, що в Талліні така концепція вже є. Як приклад наводиться нічне життя Нью-Йорка, розділене на кілька категорій - бари, нічні кафе, мистецтво і культура, спорт і відпочинок.

Варто відзначте, що даний прецедент не є нововведенням. Спеціальні мери, які займаються суто вищезгаданими проблемами є в різних містах Європи і дуже поширені в Нідерландах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?