В Україні масово звільняються працівники поліції
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні масово звільняються працівники поліції

В Україні масово звільняються працівники поліції
Джерело:  online.ua

Одразу у декількох населених пунктах України зафіксоване масове звільнення працівників поліції.

Джерело:  "Апостроф"

В Україні масово звільняються правоохоронці

Серед основних причин масових звільнень правоохоронців:

  • спотворення фактів роботи правоохоронців збоку публічних осіб, що знижує рівень довіри населення до працівників поліції.

  • Систематичний тиск збоку керівництва ГУНП області щодо виконання показників розкриття злочинів.

  • Низька заробітна платня

Зокрема, на своїй сторінці у Facebook депутат правлячої фракції "Слуга народу" 79 округу Запорізької області Юлія Яцик повідомила, що 95% особового складу поліції міста Токмак, а це не менше 30 правоохоронців, звільнилися.

За інформацією видання "Високий замок", що працівники поліції звільняються через низькі зарплати.

Ліберальніше ставлення до порушників ПДР ско­ротило обсяг надходжень до держбюджету із цього дже­рела його наповнення. У такий спосіб патрульні намагаються привернути увагу влади до мі­зерних зарплат. Ті, хто працює на “периферії”, у районах, що­місяця отримують 11 200 грн. 13 300 грн платять патрульним поліцейським, які несуть вах­ту у містах з майже мільйоном населення. 14 500 грн нарахо­вують стражам правопорядку у столиці. Патрульні поліцей­ські вважають, що їхню нелег­ку працю недооцінюють. Що, незважаючи на значні ризики для здоров’я і життя, з якими пов’язана ця робота, їх прирів­няли до середньостатистично­го українця, чия середня зарп­лата нині становить приблизно 14 000 грн, - повідомляють журналісти видання.

За словами окремих правоохоронців, ії зарплатня значно менше, ніж навіть у охоронців у супермаркетах, або кондукторів у громадському транспорті.

У Києві поліцейських взагалі кличуть на роботу до інспекції з паркування. Так, заступник голови КМДА Костянтин Усов повідомив на своїй сторінці у Facebook, що у грудні зарплати там склали від 17 000 до 48 000 гривень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?