В Україні можуть запровадити множинне громадянство
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні можуть запровадити множинне громадянство

громадянство
Джерело:  Укрінформ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час звернення до Світового конгресу українців заявив, що наразі тривають дискусії щодо запровадження множинного громадянства. 

Кулеба наголосив на необхідності запровадження множинного громадянства в Україні

Конче необхідно зберегти їхній зв’язок з Батьківщиною. Це про майбутнє України та українства. Тому одним з елементів державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти, має стати множинне громадянство, – зазначив Кулеба.

Міністр переконаний в необхідності запровадження множинного громадянства, адже “потрібно керуватися не страхом роздачі чужих паспортів в Україні, а силою українського паспорта в Україні та у світі”.

За його словами, держава має відкрити можливість для мільйонів українців за кордоном зберігати свій український паспорт або отримати його, а також прийняти як доконаний факт, що зі вступом України до Євросоюзу паспорти України матимуть такий самий статус, як і паспорти сусідніх європейських держав.

Звісно, ця політика має втілюватися розумно. Поступово, починаючи з дружніх країн-союзниць. І, звісно, будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором чи недружніми країнами має бути заборонене, – резюмував глава української дипломатії.

Українське громадянство надаватимуть після іспиту з історії та мови

Варто звернути увагу на те, що у першому читанні закон підтримали 309 народних обранців.

Законопроєкт №7606 вводиться як умова прийняття до громадянства складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою.

Законом запроваджується:

  • як умова прийняття до громадянства України знання основ Конституції України та історії України;

  • зобов’язання для вказаних категорій осіб протягом двох років з моменту прийняття до громадянства України щодо складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою і подання документів про складання таких іспитів.

Варто також нагадати, що цього ж дня, 18 жовтня, Верховна Рада України офіційно визнала Ічкерію тимчасово окупованою Росією, а також засудила геноцид чеченського народу.

Також народні обранці публічно закликали країни-члени ООН та міжнародні організації розслідувати російські злочини в Ічкерії і притягнути винних до відповідальності та визнати країну окупованою Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?