Перетнули межу. Кулеба відреагував на останні події в Польщі
Категорія
Політика
Дата публікації

Перетнули межу. Кулеба відреагував на останні події в Польщі

Дмитро Кулеба

На переконання шефа української дипломатії Дмитра Кулеби, результати парламентських виборів у Польщі не вплинуть на стратегічні відносини наших країн.

Кулеба прокоментував результати виборів у Польщі

Як запевняє український дипломат, на стратегічні відносини офіційних Києва та Варшави "не впливає нічого, тому що занадто глибокі ці відносини, занадто багато на них всього зав'язано".

І головне: тактично можна думати одне про одного що завгодно, але стратегічно Польща й Україна не можуть один без одного й не виживуть у цьому жорсткому, жорстокому світі одне без одного, – наголосив Дмитро Кулеба.

Очільник МЗС звертає увагу на те, що з боку офіційної Варшави більше вже не лунає жорстка риторика щодо зернової суперечки чи постачання зброї Україні.

У самій Польщі ці розмови були доволі красномовно зупинені в один момент, коли ті, хто про це почав говорити, усвідомили - і їм показали своїх ж польські колеги, – що вони перетнули межу, - пояснив дипломат.

Дмитро Кулеба вкотре нагадав про те, що Україна завжди цінувала й буде цінувати Польщу й відносини з нею.

Проте у нас також є й інші сусіди, з якими вкрай важливо розвивати співробітництво.

Тому всі ці емоції, будемо сподіватися, залишилися у виборчій кампанії, яка вже завершилась. Тепер у Польщі буде формування коаліції, формування нового уряду. Але це вже інша історія, – заявив очільник МЗС.

Що важливо знати про результати виборів у Польщі

Як уже згадувалося раніше, у Польщі, за попередніми результатами на парламентських виборах, лідирує керівна партія "Право і справедливість".

На другому місці – блок "Громадянська коаліція".

Що важливо розуміти, керівна партія Польщі "Право і справедливість" втратить більше десятка місць у Сенаті, де і за попередньої каденції не мала більшості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?