До України можуть повернутися бренди IKEA, H&M та Zara — Кулеба
Категорія
Економіка
Дата публікації

До України можуть повернутися бренди IKEA, H&M та Zara — Кулеба

H&M
Джерело:  online.ua

Відомі світові бренди, які закрили магазини в Україні після початку російського вторгнення, можуть повернутися.

МЗС працює над поверненням в Україну брендів Ikea, H&M і Zara

Як розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтервʼю Наталії Мосейчук, чим більше міжнародного бізнесу працюватиме в Україні, тим більше країна буде впевнена у перемозі.

Кулеба розповів, як мережа McDonaldʼs повернулася в Україну: він зателефонував державному секретарю США Ентоні Блінкену і в кінці розмови сказав «Тоні, а що за не порядок? Що це за ставлення таке до нас?», маючи на увазі закриття McDonaldʼs в Україні. Після цього мережа почала відновлювати свою роботу.

Так, я подзвонив Блінкену з інших питань і в кінці кажу: "Тоні, а що за не порядок? Що це за ставлення таке до нас". І так воно почало до нас потрохи повертатися, - сказав він.

Голова МЗС зауважив, що робота McDonaldʼs в країні — це сигнал для інвесторів, що тут можна вести бізнес, це робочі місця і замовлення для багатьох постачальників.

При цьому Кулеба наголосив, що МЗС працює й над поверненням інших світових брендів в Україну.

Ми працювали над Ikea, H&M, Zara, оці всі бренди базові, які мають бути... Так, я вважаю, що чим більше тут (в Україні, - ред.) буде міжнародного бізнесу працювати, тим більше впевненості в перемозі це додаватиме, - додав міністр.

H&M повертається в Україну

Раніше шведський бренд одягу H&M натякнув, що повернеться в Україну після майже півторарічної паузи. Очікується, що магазини відновлять роботу вже восени 2023 року.

Компанія планує поступово відкривати свої магазини в Україні там, де це можливо. Перед цим H&M Group «вела тісний діалог з партнерами та владою».

Також у пресрелізі раніше вони заявили, що компанія співпрацюватиме з організаціями на місцях і братиме участь у програмах допомоги та відновлення.

З Росії H&M вийшов ще 2022 року, а ще пожертвував на потреби України 1,5 млн євро. Також H&M більше недоступний і у Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?