В Україні оголосили штормове попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні оголосили штормове попередження

В Україні оголосили штормове попередження
Джерело:  online.ua

Синоптики з "Укргідромедцентру" попередили про сильні дощі та ураганий вітер у вівторок, 4 січня.

Джерело: "УкрГідрометцентр"

В Україну прийшла негода

Зазначається, що у вівторок, 4 січня, місцями буде йти невеликий дощ, вдень у західних областях помірні дощі, в Карпатах, вночі і на північному сході країни з мокрим снігом.

Вітер західний, південно-західний, 7-12 м/с, у західній частині, вночі і у східних областях пориви 15-20 м/с, в Карпатах 25-28 м/с.

Температура вночі 0+5 тепла, на північному сході та в Карпатах -1-6 морозу; вдень +3+8 тепла, на півдні Одеської області до +11.

Фото - "УкрГідрометцентр"

Синоптики також повідомили, про погіршення погоди у високогірних районах Карпат та небезпеку сходження лавин.

Станом на 08:15 03.01.2022 на г. Піп Іван Чорногірський хмарно, видимість обмежена до 30 м. Вітер східний 7-8 м/с. Температура повітря -5°С, - повідомляють синоптики.

Крім того, за даними Укргідрометцентру, 3 січня на високогір’ї Закарпатської та в горах Львівської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

3-4 січня можливе сходження лавин у горах Івано-Франківської області.

3 січня в Україні очікується погіршення погоди. Рятувальники попереджають про хуртовини, шквали вітру та слизьку дорогу.

В Україні з’являться національні парки Холодний Яр та Пуща Радзівіла

В Україні мають з’явитися декілька нових національних парків. Йдеться про "Холодний Яр", "Пущу Радзівіла" та "Куяльник". Для їх створення передадуть близько 40 тисяч гектарів земель державної власності.

Відповідні укази № 2-07/2022 , які крім створення нацпарків, передбачають також розширення меж декількох природоохоронних об’єктів, вже підписав президент, йдеться на сайті ОП.

Один із підписаних Володимиром Зеленським документів передбачає створення національного природного парку «Холодний Яр» на території Черкаської області. До його складу з з держвласності мають передати в постійне користування 6,8 тисячі гектарів земель.

Іншим указом передбачено природний парк «Куяльницький», який мають розмістити на території Березівського та Одеського районів Одеської області. НА потреби цього парку виділять 10,8 тисячі га держземель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?