В Україні підвищать мінімалку в 2022 році — пояснення Мінфіну
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні підвищать мінімалку в 2022 році — пояснення Мінфіну

В Україні підвищать мінімалку в 2022 році — пояснення Мінфіну
Джерело:  online.ua

Показник мінімальної заробітної плати у 2022 році планують збільшити до 7665 гривень на місяць - відповідні дані містяться в бюджетній декларації на наступні три роки, яку ухвалили у Верховній Раді.

Джерело: 24 канал

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, наповнити державний бюджет для всіх затверджених планів допоможуть певні ініціативи, які також вже запропоновані відомством.

“У бюджетній декларації є розділи, які передбачають деякі механізми поліпшення податкового законодавства. Які дали б можливість забезпечити збільшення доходів до бюджету. Приблизно на 50 млрд грн на рік”, - наголосив міністр.

Марченко пояснив, певні зміни в оподаткуванні у разі ухвалення на рівні парламенту, торкатимуться малого, середнього та великого бізнесу. Перш за все ініціативи Мінфіну покликані на закриття прогалин у податковому законодавстві, які зумовлюють існування схем з ухилення від оподаткування.

Декларація Ради

Передбачається, що після збільшення мінімальної зарплати в Україні до вказаного значення зросте Єдиний соціальний внесок для ФОП. Він становитиме до 1686,3 гривні на місяць чи 5058,9 гривні на квартал.

У документі закладено покрокове зростання ВВП до 5% вже до 2025 року. Показники інфляції, як очікує Мінфін - розробник матеріалів, знизиться за цей період до одного відсотка. Курси долара США за три наступні роки не перевищуватиме 29,2 гривні.

Мінімалка станом на 1 липня сягає в Україні вже 6 тисяч гривень. Наступне підвищення планується вже у грудні - до 6,5 тисячі. Ці показники зумовлюють ЄСВ у розмірі 1320 гривень.

Водночас зростатимуть допомога через безробіття, соціальні виплати й розміри штрафів, на формування яких прямо впливає показник мінімальної заробітної плати.

Підвищення мінімалки торік усіляко підтримував президент Володимир Зеленський. Рішення ухвалили на тлі кризи, спричиненої коронавірусною пандемією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?