В Україні планують запуск смарт-мобілізації. Що це передбачає
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні планують запуск смарт-мобілізації. Що це передбачає

Михайло Федоров
Джерело:  РБК

Віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів про плани запуску "смарт-мобілізації". За його словами, людина зможе сама обирати спеціальність, на яку вона хоче мобілізуватися.

Що відомо про смарт-мобілізацію

Міністр цифрової трансформації розповів, що місяць-два в Україні планують запустити пілотний проєкт зі смарт-мобілізації. Його метою є самостійний вибір спеціальності перед мобілізацією у Сили оборони.

Ми будемо запускати пілот на операторів дронів, і ця людина обирає, що вона хоче стати оператором дронів, або взагалі служити в роті ударних дронів. Це може бути сапер, водій, всі посади будуть. Людина зможе подивитися, що це взагалі за підрозділ, рота, які зобов'язання, які в тебе є ризики, як ти будеш навчатися.

Федоров зазначає, що після заявки, проходження рекрутерів та тестів, людина буде проходити навчання і гарантовано потрапить на ту посаду, яку обрала для себе.

Навіщо потрібна смарт-мобілізація

Федоров запевняє, що це дуже важливо для комунікації між державою і українцями, про справедливість, про чесність і про дотримання правил.

І коли це вдасться зробити, ми побачимо, скільки людей будуть мобілізовуватися самостійно, як вони будуть проходити відбір, і як вони після цього будуть служити, і яка буде якість їхньої служби, наскільки вони будуть замотивовані і ефективно все це робити.

Міністр зазначив, що йти у військкомат буде не порібно. Людина пройде онлайн-тест, рекрутера, і, якщо підійде по характеристикам, навчання.

Тобі розповідають, що таке ситуаційна обізнаність, фахові експерти з поля бою, які керують дронами, де в тебе відбувається інший рівень навчання, і після цього ти вже потрапляєш на поле бою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?