Українські прикордонники затримали 14 ухилянтів від мобілізації на Одещині — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські прикордонники затримали 14 ухилянтів від мобілізації на Одещині — відео

ДПСУ
Українські прикордонники

Чоловіки намагалися незаконно перетнути держрубіж неподалік населеного пункту Окни, що в Одеській області. Але їх знайшли завдяки роботі дронів.

На Одещині затримано 14 ухилянтів від мобілізації

Прикордонники викрили 14 порушників кордону. В 4 випадках їх вдалось виявити завдяки дрону.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

Чоловіки намагалися незаконно перетнути держрубіж неподалік населеного пункту Окни, що в Одеській області, – пише пресслужба.

Зазначається, що усі затримані зв'язувались через соцмережі з організаторами, які вказували ухилянтам маршрут руху за 2 тисячі доларів.

Стосовно осіб складено протоколи про адмінправопорушення, – додає ДПСУ.

Виїзд чоловіків призовного віку за кордон

Військовозобов'язаних хочуть випускати за кордон за однієї умови.

Чоловіки призовного віку (18-60 років) не можуть виїжджати з України вже понад півтора року. Обмеження на виїзд за кордон встановили з початком повномасштабної війни й досі його не скасували. Про його доречність та негативні наслідки сперечаються в суспільстві. А кількість ухилянтів, які однаково виїжджають незаконно, зростає.

Народні депутати пропонують дозволити перетинати кордон усім, але за однієї умови. Хочеш поїхати – плати. Такий законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді.

Автором законопроєкту № 8029 є народний депутат від фракції “Слуга народу” Георгій Мазурашу. У документі пропонується внести зміни до правил перетину кордону під час воєнного стану. А саме – надати право виїзду всім військовозобов’язаним чоловікам віком від 18 до 60 років, за наявності одного з таких документів:

  • рішення органу державної влади про офіційне відрядження за кордон, зокрема для перевезення гуманітарних вантажів;

  • документів, що засвідчують факт навчання чи вступу на навчання у зарубіжному навчальному закладі;

  • письмове погодження на виїзд за кордон від Територіального центру комплектування та соціальної підтримки;

  • документів, які підтверджують наявність відкритого рахунку в одному з державних банків України з гарантійним внеском у розмірі не менше п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, кошти з якого громадянин не може використовувати за межами України. А також документу про передачу відповідному банку нотаріально засвідченої заяви про добровільний обов’язок поповнювати рахунок із гарантійним внеском, який дорівнює мінімум розміру податків з мінімальної заробітної плати за весь період перебування за кордоном під час дії воєнного стану та дозвіл відраховувати з такого рахунку грошових коштів на спеціальний рахунок Збройних сил України.

Тобто при виїзді за кордон чоловіки мають відкрити рахунок у державному банку з мінімальним внеском 12 945 грн та поповнювати його кожного місяця під час перебування за кордоном на близько 2 800 грн, з наданням банку дозволу перераховувати ці внески на спецрахунок ЗСУ, – пояснила адвокатка Марина Бекало.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?