В Україні планують перепис населення: Кабмін виділив 82 млн гривень на підготовку
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні планують перепис населення: Кабмін виділив 82 млн гривень на підготовку

В Україні планують перепис населення: Кабмін виділив 82 млн гривень на підготовку
Джерело:  online.ua

В Україні в 2023 році планують провести перепис населення. Бюджетний комітет Верховної Ради України вже погодив виділення більше 82 мільйонів гривень на його підготовку.

Джерело: Telegram-канал Олексія Гончаренка.

"Перепис населення відбудеться у 2023-му році. Бюджетний комітет Верховної Ради тільки що погодив виділення 82 474,9 тис. гривень на підготовку до перепису населення України у 2023-му році", - написав у своєму Telegram-каналі член комітету, народний депутат Олексій Гончаренко.

Зазначимо, що для того, щоб перерозподілити ці кошти в межах програми видатків Секретаріату Кабміну на 2021 рік, рішення повинен підтримати уряд.

Раніше міністр Кабміну Олег Немчінов заявив, що Держстат для перепису подавав бюджетний запит на суму 5,8 млрд грн.

“Слуга народу” про перепис населення

Партія влади "Слуга народу" давно працює над питанням перепису населення в Україні, заявив перший заступник голови парламентської фракції партії Олександр Корнієнко. Він нагадав, що це питання було однією з передвиборчих обіцянок "Слуги народу".

"Ми не можемо нічого серйозного планувати в країні, зробити якусь стратегію, коли ми не розуміємо, які у нас ресурси. Зараз багато є інсинуацій, що в Україні 35, 20, 10 або 70 млн (населення. - ред.). Потрібно це з'ясувати. Є механізм перепису, він всесвітньо відомий, тим більше зараз технології дозволяють зробити це дешевше. Були попередні розрахунки, називалася цифра до 4 млрд", - заявив Корнієнко.

За його словами, зараз проходить підготовка цього процесу, оскільки потрібні чіткі розрахунки.

Нагадаємо, в січні 2020 року ексміністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет провів електронний перепис населення. Відповідно до отриманих даних, в Україні проживає 37 мільйонів 289 тисяч осіб (станом на 1 грудня 2019 року). Система підрахунку, за якою проводився пробний перепис, викликала багато критики.

Востаннє перепис населення в Україні проводився в 2001 році. За його даними, тоді українців було 48 млн 457 тисяч.

Читайте також:

  • У Кабміні вирішили, коли проведуть перепис населення по Україні.

  • У Кабміні заявили про викривлення щодо перепису в ОРДЛО.

  • Це ненормально: експертка зробила попередження про перепис в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?