В Україні помер чоловік через кілька годин після вакцинації Pfizer
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні помер чоловік через кілька годин після вакцинації Pfizer

В Україні помер чоловік через кілька годин після вакцинації Pfizer
Джерело:  online.ua

Пізно ввечері 2 липня офіційно стало відомоя, що невдовзі після вакцинації проти коронавірусу препаратом від компанії Pfizer помер 47-річний мешканець Вінницької області.

Джерелозаява МОЗ

У Вінницькій області помер вакцинований Pfizer українець

Згідн з останніми даними, щеплення провела мобільна бригада о 13:45. Вже о 17:00 поцієнт почав скаржитися на нудоту, а згодом втратив свідомість. Була відразу викликана екстрена медична допомога, яка провела реанімаційні заходи. О18:02 медики констатували смерть чоловіка.

Як стверджують представники департаменту охорони здоров’я Вінницької області, чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Окрім того, наголошується, що у 5 інших осіб, які щепились з одного флакона з померлим – стан задовільний.

Що важливо розуміти, випадок смерті зареєстрували як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19.

"Наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Вінницької області. ДЕЦ і надалі в разі настання смерті протягом 30 днів після імунізації буде розслідувати такі випадки відповідно до українського законодавства та міжнародних норм організації фармаконагляду за несприятливими подіями після імунізації", - йдеться в повідомленні.

МОЗ звертає увагу українців на те, що вакцинація проти коронавірусу не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин.

"За протоколами розслідування летальних випадків, що надійшли до ДЕЦ МОЗ України від регіональних груп оперативного реагування всі випадки НППІ відносяться до випадкових подій та мають лише часовий зв’язок із проведеним щепленням. Жоден з цих випадків НППІ НЕ ПОВ’ЯЗАНИЙ із застосуванням вакцин проти COVID-19", - підсумовує МОЗ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?