В Україні почав діяти карантин за новими правилами — список обмежень
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні почав діяти карантин за новими правилами — список обмежень

В Україні почав діяти карантин за новими правилами — список обмежень
Джерело:  online.ua

Карантин в Україні продовжили до 31 серпня, але з 17 червня він діє за новими правилами. Список обмежень скорочений до 7 пунктів, більшість заборон, що діяли раніше, скасували.

Джерело: постанова Кабміну

У документі уряду зазначено, що з 17 червня на всій території України встановлюється "зелений" рівень епідемічної небезпеки. Поки ситуація з коронавірусом стабілізувалася, українцям вирішили надати більше можливостей для роботи, відпочинку та подорожей.

Нові правила карантину в Україні - список

З 17 червня на території України заборонено:

  • Перебувати в громадських місцях і громадському транспорті без захисної маски;

  • Перебувати на вулиці без документів, що підтверджують особу.

  • Самовільно залишати місця самоізоляції чи обсервації.

  • Іноземцям в'їжджати в Україну без медичної страховки, а також без ПЛР-тесту / тесту на антиген / довідки про вакцинацію препаратом, схваленим ВООЗ.

  • Проводити масові заходи (в тому числі, в нічних клубах і закладах громадського харчування), якщо учасники не мають масок або негативного ПЛР-тесту / тесту на антиген / довідки про вакцинацію.

  • Здійснювати регулярні і нерегулярні перевезення громадським транспортом, в тому числі між містами і областями, якщо пасажирів більше, ніж посадкових місць.

  • Приймати відвідувачів в закладах, де на підлозі немає маркування про дотримання дистанції в 1,5 метра, співробітники працюють без масок, а також немає окремих ємностей для збору використаних масок та рукавичок.

В період дії "зеленого" рівня епіднебезпеки в Україні дозволили:

  • проводити масові заходи в приміщеннях зі 100% наповненням;

  • повноцінне функціонування спортзалів;

  • впускати в країну українців після відпусток за кордоном без обов'язкових ПЛР-тестів і самоізоляції.

При цьому уряд попереджає, що якщо ситуація із захворюваністю на коронавірус в регіонах знову погіршиться, то будуть вводитися заборони "жовтого", "помаранчевого" або "червоного" рівня карантинних обмежень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?