В Україні подовжили адаптивний карантин: які обмеження діють і надалі
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні подовжили адаптивний карантин: які обмеження діють і надалі

В Україні подовжили адаптивний карантин: які обмеження діють і надалі
Джерело:  online.ua

Під час засідання українського уряду у середу, 15 грудня, було прийнято рішення про подовження терміну дії режиму адаптивного карантину у зв'язку с пандемією COVID-19 на строк до до 31 березня 2022 року.

Джерело:  пресслужба Кабміну

Які обмеження будуть зберігатись під час дії карантину 

С 6 грудня на території України почали діяти нові карантинні норми.

У районах, які віднесені до жовтого рівня епіднебезпеки згідно з показниками захворюванності на COVID-19, для відвідування та роботи громадських закладів, ресторанів, спортцентрів, розважальних закладів, участі в масових заходах тощо потрібно принаймні одне щеплення проти COVID-19, чинний негативний тест чи сертифікат про одужання.

Окрім цього також був зменшенний термін дії документа про отримання однієї дози вакцини проти COVID-19: “жовтого” COVID-сертифіката та довідки форми 063-О. Раніше вони були чинними 120 днів, а з 6 грудня їх термін дії становить 30 днів.

Ситуація з COVID-19 в Україні

Минулої доби в Україні зафіксовано 8 109 випадків зараження коронавірусом. Госпіталізували 2 280 осіб, летальних випадків – 356, одужало – 26 307 осіб.
За весь час пандемії в Україні захворіло 3 578 557 осіб, одужало – 3 259 316 осіб, летальних випадків – 91 958 та проведено 16 371 425 ПЛР-тестувань.

За минулу добу в світі захворіли коронавірусом 616 тисяч людей. Найбільше кількість хворих зростає в таких країнах:

  • США — 108 тисяч нових випадків,

  • Франція — 63 тисячі нових випадків,

  • Велика Британія — 59 тисяч нових випадків,

  • Німеччина — 40 тисяч нових випадків,

  • Росія — 28 тисяч нових випадків.

  • Україна у світовій статистиці за щоденним приростом хворих перебуває на 16 місці. За кількістю нових хворих і померлих серед країн Європи Україна на 12 місці.

Нагадаємо, нещодавно National Geographic створили документальний фільм «Перша хвиля», присвячений першим шокуючим місяцям пандемії – коли вакцин ще не було і кожен був невимовно наляканий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?