В Україні представили застосунок для жертв домашнього насилля
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні представили застосунок для жертв домашнього насилля

В Україні представили застосунок для жертв домашнього насилля
Джерело:  online.ua

В Україні представили застосунок для жінок, які систематично зазнають домашнього насилля. Розробники свідомо зробили його схожим за дизайном на календар для місячного циклу, аби використання додатка не викликало підозри у насильника у випадку, якщо він часом перевіряє телефон жертви.

Джерело: White Ribbon Ukraine

Застосунок називається WhiteribbonUA, ініціаторами проєкту стали представники української філії Міжнародного громадського руху проти насильства "Біла стрічка".

Щоб покликати на допомогу з допомогою програми, достатньо затримати палець на верхній іконці застосунку, і там з'явиться приховане меню. Жертва зможе обрати найбільш відповідний до її особистої ситуації варіант.

  • екстрена допомога жертві (власнику застосунку чи комусь іншому);

  • ведення обліку фактів (умовно кажучи, це записник, де можна фіксувати факти насилля, при цьому немає необхідності зберігати фотографії на пристрої);

  • надання інформації для виявлення ознак домашнього насилля.

Після отримання сигналу про допомогу WhiteribbonUA напряму звертається у поліцію того населеного пункту чи району у місті, звідки надійшов сигнал.

Також додаток оснастили базою номерів телефонів служб для екстреного виклику. Є можливість пошуку найближчого центру підтримки.

“У спеціальному розділі жертва зможе визначити власну локацію та місцезнаходження найближчого до себе центру підтримки, поліцейської дільниці або служб екстренної допомоги», - вказують у WhiteribbonUA.

Застосунок WhiteRibbonUA можна завантажити з AppStore або Google Play.

Резонансні випадки домашнього насилля цього місяця

Тиждень тому 32-річного киянина засудили до 2 років позбавлення волі за домашнє насильля над своїми батьками. Він бив стареньких, з якими мешкав в однокімнатній квартирі та знущався над ними психологічно. Зокрема, побив 64-річного батька, через що чоловік отримав перелом гомілки, про це свідчать матеріали справи Київської міської прокуратури.

Буквально вчора за домашнє насилля над братом-інвалідом засуджено прикарпатця. Він погрожував хворому фізичною розправою, принижував і завдавав психологічних страждань, через що останній був у постійному стресі та боявся за свою безпеку.

Днями до лікарні Кременчука потрапив 14-річний хлопець, якого побили вдома. Поліцейські вже допитали матір, яка зі свого боку написала заяву про насилля в родині. Наразі невідомо хто конкретно завдав хлопцеві травм. Провадження мають розпочати за 126 статтею Кримінально кодексу "Домашнє насильство". Винним загрожує до двох років позбавлення волі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?