В Україні презентували чат-бот для протидії російським інформаційним атакам
Категорія
Технології
Дата публікації

В Україні презентували чат-бот для протидії російським інформаційним атакам

В Україні презентували чат-бот для протидії російським інформаційним атакам
Джерело:  online.ua

Для перевірки та блокування ресурсів, що поширюють російські фейки та пропаганду кіберполіція та волонтери презентували чат-бот "StopRussiaIMRIYA".

Джерело: платформа MRIYA

Чому важливий чат-бот "StopRussiaIMRIYA"

Одним із важливих, ба навіть ключових, елементів повномасштабної війни росії в Україні є інформаційний фронт.

Країна-терорист роками вкладала мільйони в те, щоби пропагандистська армія спотворювала інформацію й поширювала російські наративи, які викривлюють реальність.

Так народилися наративи про "недодержаву", "утиски російськомовного населення", "укрофашистів". Крім того, потужною зброєю окупантів стало щоденне масштабування сотень тисяч фейків про Україну та українців.

Риторика російських ЗМІ більше схожа на казки Ганса Крістіана Андерсена. Журналісти РФ перетворились на фейкометів та не соромляться самостійно вигадувати новини.

Існує навіть професія "коментатор", задача якого – розповсюджувати чутки та впливати на людей через соціальні мережі.

Як працює чат-бот "StopRussiaIMRIYA"

Працівники Управління протидії кіберзлочинів пропонують перевіряти та блокувати ресурси, що поширюють фейки та пропаганду, через відправку у бот "StopRussia | MRIYA".

"Проєкт "MRIYA" – це синергія громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі", наголосили фахівці.

Основна місія – очистити інформаційне середовище від російської пропаганди та дезінформації, знищити осередки поширення протиправного та забороненого контенту", – зазначили у кіберполіції.

Окрім аналізу, бот систематично надає підписникам онлайн-завдання з боротьби в кіберсередовищі та створює інструкції для протидії ворогу на інформаційному фронті.

Експерти зауважили, що на офіційній платформі MRIYA є можливість долучитися до інших проєктів:

  • до каналу "StopRussia | MRIYA",

  • бота "Народний месник",

  • сервісу "MRIYA Automatic".

Представники Кіберполіції додали, що в межах програми"MRIYA" проводяться навчальні семінари для громадян й створюються інформаційні матеріали.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?