В Україні відзначають День пам’яті та примирення — звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відзначають День пам’яті та примирення — звернення Зеленського

В Україні відзначають День пам’яті та примирення — звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Джерело: ОПУ

Зеленський пропонує встановити 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом

8 травня Україна та вільний світ згадують про шість страшних років в історії людства. З 1939-го по 1945-й… Роки, які забрали життя мільйонів людей, зокрема 8 мільйонів українців. Роки окупації та звірств, кровопролитних боїв, бомбардувань, блокад і масових страт, Голокосту. Усього зла, яке нацизм приніс світу, приніс на нашу землю.

Зеленський зазначив, що саме 8 травня більшість народів світу згадує велич перемоги над нацизмом.

Саме 8 травня 1945 року набрав чинності акт про беззастережну капітуляцію вермахту. Саме 8 травня світ вшановує пам’ять усіх, чиї життя були забрані тією війною. Це чиста історія, без ідеологічних домішок. І це – історія нашого народу, наших союзників, усього вільного світу.

Президент сказав, що запропонував Верховній Раді законопроект, яким пропонується встановити 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Згадуючи героїзм мільйонів українців у тій війні проти нацизму, ми бачимо такий же героїзм у діях наших воїнів зараз – нащадків тих, хто здобув перемогу – капітуляцію нацизму того дня, 8 травня 45-го року.

Зеленський сказав, що тепер зло повернулося і, як тоді зло рвалося до наших міст і сіл, так і зараз це робить.

Хоч зараз інший агресор, але та сама мета – поневолення або знищення.І так само, як і в Другій світовій війні, ми зараз не наодинці проти зла. Ми б’ємося проти нього разом так само – з усім вільним світом. З державами й народами, які творили тоді спільну перемогу. Які, пам’ятаючи страшні роки тієї війни, не кажуть «Можем повторить!», а захищають сенс слів «Ніколи знову!».

Зеленський зазначив, що українці боролися тоді й боряться зараз заради того, щоб ніхто й ніколи знову не поневолював інші народи й не знищував інші країни, а російське зло буде знищене, як був знищений нацизм.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?