В Україні запровадили графіки погодинних відключень світла
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запровадили графіки погодинних відключень світла

В Україні запровадили графіки погодинних відключень світла
Джерело:  online.ua

З 06:00 2 листопада в Україні ввели в дію графіки погодинних відключень електроенергії у центральному та північному регіонах країни.

Джерело: Фейсбук-сторінка НЕК "Укренерго"

Де подивитися графіки погодинних відключень світла в Україні

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" надав операторам розподільчих мереж (обленерго) обсяги для обмеження електропостачання саме в форматі графіків погодинних відключень електроенергії для споживачів у Центральному (Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області) та Північному (Сумська, Харківська та Полтавська області) регіонах країни, - йдеться в повідомленні.

За словами представників "Укренерго", графіки погодинних відключень передбачають, що певні групи споживачів будуть обмежувати щодня, однак згідно з конкретним розкладом, складеним операторами розподільчих мереж для кожної області.

Окрім того, наголошується, що графіки відключення у такому форматі вже мали бути розроблені та оприлюднені обленерго заздалегідь.

Такі обмеження споживання необхідні, щоб зменшити навантаження на мережі, які постраждали від російських обстрілів. А також щоб дати можливість енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням всіх споживачів, - пояснюють представники "Укренерго".

Графіки можна знайти на  сайтах обленерго.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?