В Україні запустили мобільний застосунок "єСуд"
Категорія
Технології
Дата публікації

В Україні запустили мобільний застосунок "єСуд"

В Україні запустили мобільний застосунок "єСуд"
Джерело:  online.ua

Сьогодні презентували мобільний застосунок «єСуд». Розробники суттєво спростили доступ до документообігу, з яким зазвичай стикається будь-який учасник судового процесу.

Джерело: пресслужба Державної судової адміністрації

Літера «є» в назві «єСуд», як зазначають, розробники, відсилає не до слова «електронний», а «є», тобто, існує. По аналогії з іншими сервісами від Мінцифри, зокрема, «єМалятко».
Бюджет «єСуду» склав приблизно 360 тис. грн. Але ці витрати взяло на себе представництво Програма Розвитку ООН в Україні.

«Проблема зручності доступу до правосуддя, на жаль, існує в масштабах всієї України. Особливо гостро вона відчувається в умовах пандемії та збройної агресії. Завдання держави у такому випадку - робити доступ до суду і захист громадянами своїх прав зручним та ефективним. Тому система електронного суду є одним із найдієвіших елементів для забезпечення цієї зручності», - сказав під час презентації голова робочої групи з питань цифровізації правосуддя та суміжних правових інститутів в Україні Роман Бабій.

Застосунок вже доступний для вільного завантаження з GooglePlay для користувачів Android й з AppleStore для користувачів iOS. Це ІТ-рішення спрощує доступ до правосуддя мешканцям віддалених населених пунктів. Особливо актуальним він, мабуть стане для людей, що перебувають в близькій до воєнних дій зоні на Донбасі.

Застосунок «єСуд» дозволяє:

  • отримувати пуш-повідомлення про надходження до електронного кабінету нових документів та зміну стану справ, у яких користувач є учасником чи учасницею;

  • переглядати справи, провадження, процесуальні документи, що надіслані судом до кабінету;

  • переглядати заяви, клопотання та інші документи, які користувач створив в своєму кабінеті;

  • переглядати довіреності та ордери, що знаходяться в кабінеті користувача;

  • анулювати довіреності та ордери, які видав користувач.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?