В Україні запустили онлайн-карту податків — чим вона корисна
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запустили онлайн-карту податків — чим вона корисна

В Україні запустили онлайн-карту податків — чим вона корисна
Джерело:  online.ua

Державна податкова служба України запустила інтерактивну податкову карту України. В ній представлені агреговані дані по всіх регіонах країни, за різними типами податків і платників податків.

Джерело: пресслужба ДПС.

Так, інтерактивна податкова карта дає змогу в онлайн-режимі без звернення до податкової служби у будь-який час отримувати актуальну податкову інформацію щодо агрегованих показників сплачених податків, нарахованих податкових зобов’язань, сум податкового боргу, надміру сплачених сум та суми платежів, які сплачені та будуть нараховані у наступних періодах.

Інформація надається по всій території країни та у розрізі регіонів; територіальних громад; видів економічної діяльності; податків; видів бюджетів; систем оподаткування; за організаційно-правовими формами; типом платника (фізичні та юридичні особи); статусом платника (малий, середній, великий бізнес та неприбуткові бюджетні установи).

Наступним етапом в ДПС обіцяють відображення графіків, показників на звітну дату в порівнянні з попереднім періодом, створення паспортів територіальних громад.

Наразі інтерактивна онлайн-карта працює в тестовому режимі.

Зазначається, що проєкт було реалізовано за сприяння Апарату Ради національної безпеки і оборони України.

Інші державні онлайнові сервіси

Нагадаємо, що 29 червня 2021 року Фонд державного майна України запустив онлайн-сервіс визначення оціночної вартості нерухомого майна та автоматичного формування електронних довідок про їх вартість.

20 липня Державна служба з безпеки на транспорті запустила онлайн-платформу з надання адміністративних послуг автотранспортним компаніям, які здійснюють пасажирські міжнародні перевезення.

11 серпня Кабінет міністрів запустив в експериментальний проєкт "Е-дозвіл", що передбачає переведення в електронний формат дозвільних процедур з отримання деяких ліцензій для бізнесу.

Також з 23 серпня цифрові паспорти в Україні отримали таку саму юридичну силу, як і паперові. Так, електронний паспорт у застосунку “Дія” дозволить власнику смартфона використовувати його так само, як і паперовий документ та пластиковий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?