В Україні запустили сайт "Книга катів українського народу" про воєнних злочинців РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запустили сайт "Книга катів українського народу" про воєнних злочинців РФ

В Україні запустили сайт "Книга катів українського народу" про воєнних злочинців РФ
Джерело:  online.ua

В Україні запрацював сайт з даними про російських воєнних злочинців “Книга катів українського народу”.

Джерело: ГУР

В Україні запрацював сайт про воєнних злочинців РФ

Вчинення воєнних злочинів проти України представники росії розпочали 24 лютого 2022 року. Згідно з даними Генерального прокурора України наразі розслідують понад 1700 справ про воєнні злочини росії. Зафіксовані численні випадки руйнувань житлової інфраструктури, вбивств мирних жителів та мародерства з боку російських військових на тимчасово захопленій українській території, - повідомили в ГУР.

Проєкт “Книга катів українського народу” збирає докази злочинів та інформацію про тих, хто їх скоїв.

Сайт містить детальну та верифіковану інформацію. Тут буде кожен причетний до злочинів проти українського народу.

Упорядники книги запрошують громадян, які постраждали від російських окупантів, надавати свідчення вчинення загарбниками воєнних злочинів проти мирних мешканців України.

У майбутньому ця інформація буде використовуватись при доведенні злочинів у міжнародних судах чи трибуналах. Книгу може доповнювати будь-який громадянин чи громадянка України.

На сайті вже є 607 росіян.

Воєнних злочинців можна знайти за місцем народження, військовою частиною, віком, а також за територією, де вони здійснювали воєнні злочини.

Фото: скріншот

Нагадаємо, що генпрокурор України Ірина Венедіктова на спільній пресконференції в Гаазі з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом повідомила, що в Україні щодня вчиняється близько 200 – 300 воєнних злочинів.

Це жорстока війна. Ми не маємо доступу до окупованих територій, але я сподіваюся, що завдяки міжнародним колегам ми зможемо досягти справедливості, – зазначила вона.

В Офісі генпрокурора повідомили, що спільна слідча група (JIT) з розслідування воєнних злочинів РФ, створена Україною, Литвою та Польщею, розширилася до 6 країн – приєдналися Латвія, Естонія та Словаччина.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?