В Україну повертається зима: в яких областях випаде сніг
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну повертається зима: в яких областях випаде сніг

В Україну повертається зима: в яких областях випаде сніг
Джерело:  online.ua

Квітнева погода знову підготувала неприємний сюрприз українцям - похолодання з випаданням снігу. Тепло почне повертатися в Україну не раніше вихідних.

Джерело: Укргідрометцентр

У вівторок, 6 квітня, різке похолодання прийде в західні області - в Ужгороді, Львові, Тернополі, Луцьку, Рівному, Чернівцях, Івано-Франківську та Житомирі випаде мокрий сніг. Температура повітря вночі опуститься до нульових значень, вдень +3 ... + 6°С. У центрі, на півночі, півдні і сході України буде тепліше - до + 12°С.

 Погода в Україні 6 квітня (інфографіка meteo.gov.ua)

У середу, 7 квітня, всю Україну накриють холодні дощі, а на Заході з мокрим снігом. У денний час стовпчики термометрів піднімуться не вище +6 ... + 9°С. Вночі в західних областях заморозки.

  Погода в Україні 7 квітня (інфографіка meteo.gov.ua)

У четвер, 8 квітня, синоптична ситуація практично не зміниться. Весняна зима переміститься в центр і на північ країни. Мокрий сніг очікується в Києві, Чернігові, Сумах, Черкасах, Полтаві, а також в західних областях.

  Погода в Україні 8 квітня (інфографіка meteo.gov.ua)

У п'ятницю, 9 квітня, зима почне відступати. У всіх регіонах України буде сонячно і сухо, але прохолодно. Вночі - заморозки.

 Погода в Україні 9 квітня (інфографіка meteo.gov.ua)

Якою буде погода весною 2021 - прогноз на квітень і травень

За прогнозом синоптиків, у квітні українцям не варто розраховувати на різке потепління, а після Великдня, який в цьому році відзначаємо 2 травня, можливі кілька хвиль похолодання. У квітні погода буде мінливою - весняне тепло різко може змінюватися похолоданням із заморозками.

В кінці квітня - на початку травня Україну накриють сильні зливи з першими грозами, після яких природа по-справжньому оживе. Вже після 10 травня, як прогнозують синоптики, в парках і садах зацвітуть дерева і квіти, але звичної спеки не буде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?