В Україну повертається похолодання. В яких регіонах зміниться погода
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну повертається похолодання. В яких регіонах зміниться погода

холодне літо

Українці мали змогу лише тиждень насолоджуватися справжньою літньою спекою. За словами синоптиків, в окремих областях незабаром знову буде прохолодно.

Головні тези:

  • На Правобережжі, в центрі та південних областях України найближчими днями очікуються короткочасні дощі та грози.
  • У західних, північних і центральних областях очікуються також дощі та грози, в Карпатах можливі значні опади.
  • Синоптики прогнозують, що літо в Україні не буде дуже спекотним, найтеплішим періодом очікують липень — перша половина серпня.

Якою буде погода в Україні найближчими днями

Згідно з даними Укргідрометцентру, 8 червня вночі подекуди на Правобережжі, вдень в Україні, крім крайнього Сходу та Криму, пройдуть короткочасні дощі та грози.

Окрім того, наголошується, що вдень в центральних і більшості південних областей слід очікувати град і шквали 15 — 20 метрів на секунду.

Вночі +13 — +19 градусів, вдень +22 — +27, але на Півдні та Сході до +31.

Далі, 9 і 10 червня у західних, північних і центральних областях знову короткочасні дощі, грози. Вдень понеділка в Карпатському регіоні місцями значні опади. Температура вночі +11 — +18. Вдень 9 червня +23 — +28, 10 червня +26 — +32. На решті території України буде переважно без опадів. Вночі +17 — +22, вдень +28 — +34, — йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/UkrHMC

За словами синоптиків, вітер буде північно-західний з переходом на південно-західний, 5 — 10 метрів на секунду.

Варто звернути увагу на те, що за орієнтовним прогнозом на картах, з 11 червня температура в Україні знизиться. Найбільше переважно на Заході.

Так, якщо на 10 число вдень ще очікується +23 — +29, то вже 11 і 12 червня тільки +20 — +23 градуси.

Чого очікувати від погоди влітку 2024 року

Як повідомила нещодавно метеорологиня та кандидатка географічних наук Віра Балабух, українцям не варто розраховувати на те, що літо буде вкрай спекотним.

Окрім того, вона додала, що найтеплішим періодом наразі вбачається липень — перша половина серпня.

Ба більше, синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха розповіла, чи чекати на сильну спеку в Україні в червні.

Вона також зазначає, що протягом місяця кілька днів температура в Україні буде дуже висока.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?