В Україну йде циклон з грозами і похолоданням
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну йде циклон з грозами і похолоданням

В Україну йде циклон з грозами і похолоданням
Джерело:  online.ua

У понеділок, 17 травня, в Україні різко похолодає. Грози зі зниженням температури повітря принесе з собою циклон, які охопить північні, центральні, Одеську і Херсонську області.

Джерело: Укргідрометцентр, Facebook Наталії Діденко

У ДСНС  попереджають, що 17 травня в багатьох областях пройде град, який буде супроводжуватися шквальним вітром до 20 м/с.

"17 травня в Україні грози, вдень в південних і центральних областях місцями град і шквали 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий). У Києві та Київській області 17 травня грози (I рівень небезпеки, жовтий)", - попередили рятувальники.

Погода в Україні 17 травня

17 травня температура повітря знизиться в західних і центральних областях України. Похолодає в Ужгороді, Львові, Тернополі, Луцьку, Рівному, Чернівцях, Івано-Франківську, Житомирі, Києві, Черкасах до +19 ... + 21°С. В Одеській, Дніпропетровській і Сумській областях поки ще буде справжнє літо - + 29°С. Майже по всій території країни очікуються дощі.

Погода в Україні 17 травня (інфографика - Укргідрометцентр)

Погода в Україні 18 травня

За прогнозом Украгідрометцентра, у вівторок, 18 травня, в західних, центральних і північних областях буде ще свіжіше - температура повітря знизиться до + 18°С. Вдень і вночі очікуються дощі з грозами.

Погода в Україні 18 травня (інфографика - Укргідрометцентр)

Погода в Україні 19 травня

У середу, 19 травня, синоптична ситуація практично не зміниться. Але вже в другій половині тижня синоптики обіцяють, що настане справжнє літо.

Погода в Україні 19 травня (інфографика - Укргідрометцентр)

Погода в Україні в травні - прогноз

Народні синоптики прогнозують, що з 20 травня в Україні розпочнеться справжнє літо з температурою повітря до +25 ... + 28°С. Але перед цим літнім потеплінням буде кілька дощових днів з пониженням температури. В окремих регіонах 19 травня можливі легкі заморозки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?