В уряді назвали умови отримання безвідсоткових кредитів
Категорія
Економіка
Дата публікації

В уряді назвали умови отримання безвідсоткових кредитів

В уряді назвали умови отримання безвідсоткових кредитів
Джерело:  online.ua

У Мінсоцполітики повідомили, як можна стати учасником програми для малозабезпечених та безробітних українців з отримання кредиту під 0% на розвиток бізнесу.

Джерело: пресслужба Мінсоцполітики

Як малозабезпеченим українцям отримати доступний кредит від держави

У міністерстві повідомили, що кредити можна отримати у рамках програми "Рука допомоги", на реалізацію якої у цьому році планують виділити 100 млн грн.

Розмір кредиту для безробітних становитиме до 15 мінімальних зарплат, що на початок року становить 97,5 тис гривень.

В Мінсоцполітики наголошують, що допомогу можна буде використовувати тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.

Отримати державну допомогу зможе будь-який безробітний громадянин з малозабезпеченої сім'ї, який зареєстрований в центрі зайнятості, та хоче розпочати підприємницьку діяльність.

Допомога видаватиметься через центри зайнятості. Для отримання кредиту потрібно буде надати заяву та бізнес-план.

Фото - Pixabay.com

Максимальний срок виплати по кредиту становить 3 роки. При цьому передбачається що одержувач допомоги зможе віддати тільки частину суми або зовсім нічого.

Сума, яка повертається державі, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно, - повідомляють у мінсоцполітики.

В ОП анонсували запуск програми доступного житла

Заступник керівника Офісу президента України Ростислав Штурма повідомив, що вже в цьому році почне працювати іпотечна програма "Українська мрія", що дозволить українцям придбати житло по іпотеці під 5% річних.

За словами Шурми, програма не буде містити жодних обмежень та буде простою і зрозумілою.

Він підкреслив, що програма передбачає не тільки іпотечне кредитування, але й отримання кредитів на придбання електромобілю, або на зміну професії.

Він уточнив, що у цьому році планується видати 30 тис іпотечних кредитів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?