ВАКС арештував третього суддю апеляційного суду Києва за підозрою в хабарі
Категорія
Україна
Дата публікації

ВАКС арештував третього суддю апеляційного суду Києва за підозрою в хабарі

САП
Суд

Вищий антикорупційний суд 7 грудня обрав запобіжний захід судді Київського апеляційного суду. Це один із чотирьох суддів, підозрюваних у корупції.

Що відомо про запобіжний захід

Суддю відправили під варту на 60 діб — до 5 лютого 2024 року. Як альтернативу пропонують внести заставу в розмірі майже 5 мільйонів гривень.

Хоч САП і не називає імені судді, Центр протидії корупції стверджує, що йдеться про Віктора Глиняного.

ВАКС задовольнив клопотання та застосував до вказаного судді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4 997 608 грн, з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

Строк дії запобіжного заходу - 60 днів.

ВАКС ще має розглянути питання про обрання запобіжного заходу судді Вʼячеславу Дзюбіну. Раніше під варту на 60 діб з альтернативою внесення застави відправили суддів Юрія Сливу та Ігора Паленика.

Затримання чотирьох суддів Київського апеляційного суду

НАБУ і САП 29 листопада викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні 35 тисяч дол хабаря за ухвалення «потрібного» рішення.

Слідство встановило, що суддя Київського апеляційного суду запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу про скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав заплатити.

Дії суддів кваліфікували за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України — це вчинення кримінального правопорушення групою осіб за попередньою змовою та одержання хабаря в особливо великому розмірі або службовою особою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?