ВАКС заочно арештував екснардепа Грановського за зловживання на Одеському заводі
Категорія
Україна
Дата публікації

ВАКС заочно арештував екснардепа Грановського за зловживання на Одеському заводі

ВАКС заочно арештував екснардепа Грановського за зловживання на Одеському заводі
Джерело:  online.ua

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього нардепа та бізнесмена Олександра Грановського. Його підозрюють в організації злочинної схеми зловживань на Одеському припортовому заводі.

Джерело: САП

Грановському обрали запобіжний захід

Слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою організатору злочинної схеми, яка завдала збитків АТ "Одеський припортовий завод"(99,57 % належать державі) у сумі 93,3 млн гривень, а саме народному депутату України VIII скликання.

У САП зазначили, що після затримання обвинуваченого, який перебуває у міжнародному розшуку, та не пізніше ніж через 48 годин з часу доставки до суду, суд вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Розслідування встановило, що в березні-грудні 2015 року народний депутат спільно з довіреною особою організував схему, відповідно до якої "Одеський припортовий завод" продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами нижчими від ринкових.

Згідно з оформленими угодами приватна компанія нібито перепродувала за ринковими цінами продукцію підприємства іноземним компаніям із реального сектору економіки, хоча у дійсності постачання продукції здійснював безпосередньо "Одеський припортовий завод". Як наслідок "ОПЗ" недоотримав прибутків на суму близько 93,3 млн гривень, - зазначили в САП.

В САП не називають імені депутата, проте обставини справи вказують на екснардепа Олександра Грановського.

Серед підозрюваних: заступник директора та начальник відділу припортового заводу, власник компанії-нерезидента-учасниці корупційної схеми, довірена особа народного депутата, а також організатор цієї схеми – народний депутат.

Досудове розслідування триває.

За даними журналістів-розслідувачів програми «Схеми», Грановський виїхав з України наприкінці 2019 року, а у листопаді 2022-го його помітили у Відні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?