Ватикан відреагував на скандальну заяву Папи Римського про пропагандистку Дугіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Ватикан відреагував на скандальну заяву Папи Римського про пропагандистку Дугіну

Ватикан відреагував на скандальну заяву Папи Римського про пропагандистку Дугіну
Джерело:  online.ua

Ватикан уперше офіційно прокоментував скандал, який розгорівся навколо Папи Римського Франциска після того, як він неоднозначно висловився про вбивство російської пропагандистки Дарії Дугіної.

Джерело:  Vatican News

Ватикан виправдався за слова Папи Римського про Дугіну

Представники Ватикану почали стверджувати, що понтифік виступає як пастир, який захищає кожне людське життя, а не як політик.

Вони запевняють, що це "правильна лінза", крізь яку варто дивитися на його численні виступи щодо війни в Україні.

У контексті війни в Україні святійший отець Франциск та його співробітники неодноразово виступали з цього приводу. Здебільшого виступи спрямовані на те, щоб запросити душпастирів і вірних до молитви, а всіх людей доброї волі - до солідарності та зусиль для відновлення миру. Неодноразово, як і в останні дні, виникали публічні дискусії про політичне значення, якого слід надавати таким виступам. У зв'язку з цим ще раз наголошується, що слова святійшого отця з цього драматичного питання слід розглядати як голос, що лунає на захист людського життя та пов'язаних із ним цінностей, а не як політичну позицію, - заявили у Ватикані.

Вони також запевняють, що минулі виступи понтифіка чітко і недвозначно засуджують розпочату Кремлем війну проти України.

Що Папа Римський говорив про Дугіну

Папа заявив, що вбита донька російського "філософа"-україножера Александра Дугіна Дар'я, яка сама була пропагандистом війни проти України, є "безневинною жертвою".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?