Важлива для російського ВПК шведська компанія Sandvik йде з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Важлива для російського ВПК шведська компанія Sandvik йде з РФ

Важлива для російського ВПК шведська компанія Sandvik йде з РФ
Джерело:  online.ua

30 червня стало відомо, що вкрай важлива для російського військово-промислового комплексу шведська компанія Sandvik нарешті йде з ринку РФ.

Джерело: Телеграм-канал "Гденьги"

Шведська компанія Sandvik йде з РФ - що це змінить

Що важливо розуміти, шведська компанія Sandvik є постачальницею обладнання та інструментів для гірничої промисловості(видобуток руд, будівництво тунелів та глибинних сховищ), обладнання для точної обробки матеріалів різанням(машинобудування, перш за все – воєнного призначення), для 3D-прінтінгу металевих деталей, для виробництва труб та конструкцій з спеціальних сталей і титану.

Окрім того, її називають однією серед шведських компаній, які постачали критично важливе обладнання, матеріали та технології російським виробникам ядерної зброї.

Що цікаво, про згортання діяльності в РФ компанія Sandvik заявила одразу ж після вторгнення в Україну наприкінці лютого 2022 року, однак лише зараз вона згортає свою діяльність у країні-агресорці остаточно.

Фото - home.sandvik

Це має бути доволі чутливо для дванадцяти російських виробників ядерної зброї, які використовують технології шведських промислових компаній. Як показало розслідування шведської газети Expressen, оприлюднене наприкінці березня 2022 року, обладнання таких компаній, як Sandvik, SKF і Atlas Copco, було продано організаціям, які беруть участь у воєнній ядерній програмі РФ, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?