Вчені "навчили" ШІ імітувати почерк людини
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені "навчили" ШІ імітувати почерк людини

почерк
Джерело:  Bloomberg

Вчені з Об’єднаних Арабських Еміратів "навчили" штучний інтелект переконливо імітувати почерк людини. Для цього йому треба лише декілька написаних від руки абзаців.

Вчені "навчили" ШІ імітувати почерк людини

Для нової технології дослідники з Університету штучного інтелекту Мохаммеда бін Заїда в Абу-Дабі використали трансформаторну модель — тип нейронної мережі, призначеної для вивчення контексту та значення послідовних даних.

Потенціал цієї розробки величезний — від розшифровки почерку лікарів до створення персоналізованої реклами, — розповів один із розробників Рао Мухаммад Анвер.

Також ця розробка може допомогти писати людям з травмами рук. Крім того, її можна використати для генерування великої кількості синтетичних даних, щоб покращити роботу інших моделей ШІ з розпізнаванням рукописного тексту.

Водночас нова технологія може стати причиною масових підробок почерку.

Нам доведеться підвищувати обізнаність громадськості та розробляти інструменти для боротьби з підробками. Це як розробка антивірусу для вірусу, — зазначив розробник Хішам Чолаккал.

Наразі дослідники отримали патент у США. Запустити технологію в дію планують протягом декількох наступних місяців. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?