Вчені дізнались про приховану шкоду від вживання марихуани
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені дізнались про приховану шкоду від вживання марихуани

Вчені дізнались про приховану шкоду від вживання марихуани
Джерело:  online.ua

Вчені з Нової Зеландії отримали нові дані про приховану шкоду у результаті вживання канабісу, який також спричиняє ураження легень, але більш важке, а ніж при вживанні тютюну.

Джерело: сайт Університету "Отаго"

Вчені попереджають про небезпеку вживання марихуани

Зокрема, тривале вживанння канабісу може спричинити розвиток важкой, невиліковної форми емфіземи, симптоми якої почнуть з'влятись раніше, а ніж наслідки вживання тютюну.

У дослідженнях прийняли участь близько тисячі людей, у яких впродовж дорослого життя перевіряли стан легень.

Вчені зазначають, що отримані результати виявились не такими, як вони очікували, але все ж вживання марихуани негативно впливає на організм.

Так, тривале вживання канабісу приводило до розширення повітрянного простору у легенях та спричиняло більший опір повітряним потокам.

Зміни у тих, хто тривалий час вживав марихуану, були більш виразними, а ніж у курців тютюну.

Тенденція на легалізацію марихуани вказує на необхідність подальшого пріоритетного дослідження довгострокових наслідків вживання канабісу для здоров'я, - повідомив співавтор дослідження професор Боб Хенкокс.

Спеціалісти також зазначили, що постійне вживання марихуани погіршує здатність легень витягувати кисень.

Виявлені зміни, за словами науковців, вказують на ранні ознаки розвитку емфіземи - що викликає стрімке пошкодження тканин легень у тих, хто тривалий час вживає канабіс, або тютюн.

У світі легалізують марихуану

Мальта першою з країн ЄС схвалила вживання марихуани та вирощування цієї рослини в домашніх умовах.

Легальний ринок канабісу планують створити у Німеччині, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії.

Приводом стало рішення комісії з наркотичних речовин ООН, яка у грудні 2020 року виключила канабіс зі списку найнебезпечніших наркотиків і визнала його лікувальні властивості.

Зокрема, доклінічні дослідження продемонстрували, що у канабісі є два компоненти, що здатні блокувати розмноження вірусу SARS-CoV-2 у клітинах людського організму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?