Вчені дослідили, як зовнішність людини впливає на її дохід
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені дослідили, як зовнішність людини впливає на її дохід

Вчені дослідили, як зовнішність людини впливає на її дохід
Джерело:  online.ua

Групі авторитетних дослідників зі Сполучених Штатів Америки, які представляють Університет штату Айова, вдалось встановити наявність зв’язку між зовнішністю людей та їхньою матеріальною забезпеченістю.

Джерело: Plos One.

З метою проведення наукового дослідження, фахівцям з Університету науки і технології довелось залучити численну групу піддослідних, яка нараховувала 2383 особи різної статі і віку. В експерименті брали участь як 18-річні юнаки та юнки, так і літні люди віком до 65 років.

Для проведення роботи дослідники використовували сучасні розробки з застосуванням штучного інтелекту, нейромережі та 3-х вимірного сканування.

Застосування тривимірного сканування тіла є новинкою для цієї галузі наукових досліджень, і дозволяє використовувати науковий підхід, а не суб’єктивні оцінки, як то було раніше.

За допомогою графічного автокодера колектив науковців ідентифікував дві ознаки, що формують чоловічий тип статури, і три ознаки для жіночого типу. Для обох статей перша ознака фіксує зріст, а друга — ожиріння. Третя особливість фіксує відношення форми тіла до стегон у жіночому зразку.

Як зазначається у визнаних наукових працях, типи статури можуть бути ендогенними, оскільки вони можуть бути обумовлені такими факторами, як харчування, особистість, здібності та родинне походження. Щоб виявити зв'язок між типами фігури та сімейним доходом, програмне забезпечення виправляло можливі проблеми ендогенності серед типів статури.

Взаємозв'язок між доходами та особливостями тілобудови існує

Результати спостережень та наступного аналізу отриманих наукових даних дозволили зробити дещо неочікуваний висновок — кореляція між доходами і зростом простежується досить чітко.

Внаслідок грунтовно досліджених параметрів тіла було виявлено, що зріст чоловіка позитивно впливає на дохід сім'ї і є статистично значущим на рівні 5%.

В той час, як ожиріння для чоловіків не грає значної ролі. За наведеними оцінками, збільшення на один сантиметр росту пов’язане із збільшенням доходу сім’ї приблизно на 998 доларів для чоловіка, який заробляє 70 000 доларів у загальному сімейному доході.

Для жінок ситуації виглядає по іншому. Так, коефіцієнт ожиріння є негативним і статистично значущим для жінок - на рівні значимості 1%. На відміну від цього, коефіцієнти інших особливостей, таких як зріст і співвідношення стегон та талії, статистично незначні.

Зменшення однієї одиниці ожиріння (перераховане на ІМТ) пов'язане із збільшенням доходу сім'ї приблизно на 934 долари для жінки, яка отримує 70 000 доларів у загальному сімейному доході.

Читайте також:

  • Дослідники попередили про стрімке зменшення кількості жінок на планеті.

  • Вчені планують створювати штучне життя на основі блокчейн-технології.

  • У сперматозоїдах чоловіків виявили небезпечні мутації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?