Вчені планують створювати штучне життя на основі блокчейн-технології
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені планують створювати штучне життя на основі блокчейн-технології

Вчені планують створювати штучне життя на основі блокчейн-технології
Джерело:  online.ua

Американські та угорські вчені проаналізували особливості розвитку та роботи блокчейн-технологій і дійшли висновку, що вони проявляють ключові властивості живих організмів. Дослідники уже розглядають можливість використовувати їх для створення штучного життя.

Джерело: Origins of Life and Evolution of Biospheres

Вчені хочуть створювати штучне життя на основі блокчейн-технології

На переконання науковців із США та Угорщини, будь-який живий організм можна описати як розподілену обчислювальну систему на основі блокчейна

Що важливо розуміти, блокчейн – це децентралізована база даних, яка складається з ланцюжка блоків інформації. Кожен з таких блоків містить частинку попереднього. Тому, щоб змінити якийсь один блок, необхідно міняти усі попередні.За словами дослідників, робити це вкрай складно та дорого навіть на невеликих ланцюжках інформації. Не можна також забувати про те, що блокчейн зазвичай дублюється на тисячах і мільйонах комп'ютерів мережі, тому подібні маніпуляції є взагалі технічно неможливими.

"Вчені спостерігали за блокчейном, який лежить в основі криптовалюти Ethereum. Вони виявили, що технологія проявляє характерні властивості живих організмів: зростає, підтримує свою цілісність, реагує на навколишнє середовище, саморегулюється і копіює себе. Безперервне дублювання блоків на кожному комп'ютері нагадує дублювання ДНК у клітинах живого організму. Але є й відмінності. До прикладу, у ДНК містяться лише інструкції, тоді як блоки блокчейна мають ще й дані. Блоки також здатні лише додаватися й "наростати", поки ДНК змінюється і видаляється", - йдеться в повідомленні.

На переконання дослідників ,штучні організми будуть швидшими, точнішими і більш захищеними від пошкоджень, зможуть за необхідності створювати щось на кшталт органів і не будуть старіти.

За словами авторів дослідження, блокчейн — це ідеальне середовище для створення штучного організму, який отримає можливість не тільки існувати вічно, а й динамічно керувати своєю еволюцією і передавати нащадкам набуті знання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?