Фахівці навчили нейромережу давати відповіді на усі можливі запитання
Категорія
Технології
Дата публікації

Фахівці навчили нейромережу давати відповіді на усі можливі запитання

Фахівці навчили нейромережу давати відповіді на усі можливі запитання
Джерело:  online.ua

Фахівці з компанії OpenAI презентували заздалегідь навчену нейромережу WebGPT, яка за допомогою пошукових запросів може не тільки надавати необхідну інформацію, але й самостійно надавати розгорнуті відповіді.

Джерело: OpenAI.com

Революційна нейромережа WebGPT

Зокрема, нейромережа поєднує інформацію з декількох джерел, аналізує її, проводить обробку, складаючі в єдину повноцінну публікацію, яку майже неможивло відрізнити від тих, що створені людиною.

Підкреслюється, що нейромережа майже цілком дублює робочі функції журналістів у сфері IT-технологій.

Система відправляє запит відповідно до заданої теми, а після цього аналізує інформацію за отриманими посиланнями, на основі чого створює повноцінну статтю.

Крім цього WebGPT може надавати відповіді на питання за системою ELI5, коли складні питання поясняються максимально просто.

Фото - Pixabay.com

Після навчального періоду мережа почала надавати відповіді, які у половині випадків були кращими, ніж ті, що давали люди.

Фахівці з OpenAI планують додати до нейромережі функцію аналізу надійності інформаційних джерел.

Штучний інтелект набуває дедалі більших функцій 

Керівництво Оксфордського університету ухвалило рішення запросити на студентську конференцію доволі неочікуваного гостя, а саме – штучний інтелект.

Останній, до слова, під час дискусії встиг зробити заяву, яка шокувала всіх.

За словами експертів, ця нейромережа базувалася на мовній моделі Megatron-Turing NLG , а також використовувала обладнання Nvidia та Google.

Вона "навчалася" на усіх існуючих статтях з Вікіпедії англійською мовою, на 63 мільйонах новинних статей з інтернету за 2016-2019 роки та архівах з коментарями на Reddit обсягом 38 гігабайтів.

Після детального "вивчення" усієї цієї інформації ШІ отримав змогу вести діалог з вченими та студентами. Під час активної дискусії Megatron-Turing NLG неочікувано для всіх звернув увагу на те, що штучний інтелект завжди буде поза етикою.

За його словами, він сам — просто інструмент, який людство зможе використовувати для добра чи зла, адже погані й хороші бувають тільки люди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?