Регулярне споживання кофеїну знижує ризик розвитку розацеа (почервоніння на шкірі обличчя). До такого висновку прийшли учені Інституту Циндао в Китаї, передає ONLINE.UA з посиланням на журнал JAMA Dermatology.
Вказано, що для цього експерти оглянули понад 82 тисячі жінок. За весь період спостереження дослідники виявили майже 5 тисяч випадків розацеа.
"Із збільшенням кількості вживаного кофеїну (з кави) ризик розвитку захворювання знижувався. Ймовірність виникнення розацеа у тих, хто пив 4 або більше чашки кави в день кави становить менше ніж у тих, хто випивав менше однієї чашки кави на місяць", - сказано в повідомленні.
Варто зазначити, що за даними дослідження, споживання кофеїну з харчових продуктів, крім кави, не вплинуло на зупинення розвитку розацеа.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Австралії з’явився заклад, в якому латте подають в авокадо; напій має назву аволатте. Авокадо розрізають навпіл, видаляють кісточку і м’якоть, потім в отриману ємність наливають каву. Кафе називає такий спосіб подачі «веганською чашкою».